Απαιτητικά τα θέματα των πανελλαδικών εξετάσεων - Στο ert.gr θέματα & λύσεις

12:59 27/5/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Για καλά προετοιμασμένους υποψηφίους, σαφώς δυσκολότερα από τα περσινά, ήταν τα θέματα των Μαθηματικών Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης και των Αρχαίων Ελληνικών Θεωρητικής Κατεύθυνσης στα οποία διαγωνίστηκαν σήμερα οι μαθητές των ημερησίων και εσπερινών Γενικών Λυκείων. Στο site της ΕΡΤ για τις εξετάσεις μπορείτε να δείτε τα θέματα και τις λύσεις τους.Σύμφωνα με τους καθηγητές, τα ζητήματα των Αρχαίων Ελληνικών ήταν ιδιαίτερα απαιτητικά, ειδικά η μετάφραση
του αποσπάσματος του Θουκυδίδη, το οποίο σε ορισμένα σημεία επιδεχόταν ελεύθερης μετάφρασης.
Δύσκολα, αλλά και πολλά σε όγκο κρίθηκαν και τα Μαθηματικά. Ορισμένοι από τους υποψήφιους επισήμαναν την ιδιαίτερη δυσκολία του θέματος Β3.
Οι υποψήφιοι θα διαγωνιστούν την Τετάρτη 29 Μαΐου στα Λατινικά Θεωρητικής Κατεύθυνσης, τη Χημεία Θετικής Κατεύθυνσης, την Ηλεκτρολογία Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (Κύκλος Τεχνολογίας και Παραγωγής) και την Ανάπτυξη Εφαρμογών σε προγραμματιστικό περιβάλλον Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (Κύκλος Πληροφορικής και Υπηρεσιών).
Οι πανελλαδικές εξετάσεις για τον μεγαλύτερο όγκο των υποψηφίων ολοκληρώνονται στα βασικά μαθήματα την Παρασκευή 31 Μαΐου με το μάθημα Αρχές Οικονομικής Θεωρίας που είναι μάθημα επιλογής όλων των κατευθύνσεων.
Keywords
Τυχαία Θέματα