Απ. Τσακανίκας: Να στηριχθούν οι παραγωγοί λαϊκών αγορών

12:02 31/3/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Μειωμένη η κίνηση στις λαϊκές αγορές του Βόλου ενώ υψηλές τιμές συναντά κανείς στα εσπεριδοειδή λόγω εξαγωγών κυρίως στη γειτονική Ιταλία που την έχει κτυπήσει άσχημα η επιδημία του κορονοϊού. Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων, μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Θεσσαλίας Αποστόλης Τσακανίκας ζητώντας στήριξη από την κυβέρνηση.

Ανέφερε ότι από τους 250 παραγωγούς και 70 μικροπωλητές δραστηριοποιούνται καθημερινά στις λαϊκές περί στους 40 – μπορεί και λιγότεροι – συμμορφούμενοι

στα μέτρα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση.

«Προσπαθούμε να τηρήσουμε τους κανόνες έτσι ώστε να προστατέψουμε καταναλωτές και τον ίδιο μας τον εαυτό. Ο κόσμος έρχεται αλλά μειωμένος. Και έρχονται και ψωνίζουν για δύο ή τρεις οικογένειες. Είμαστε σχεδόν μισοί οι παραγωγοί που πάμε και με μεγάλη απόσταση μεταξύ μας. Ο κόσμος παίρνει τα απολύτως απαραίτητα».

Σχολιάζοντας τις τιμές των προϊόντων ανέφερε ότι τσιμπημένες είναι οι τιμές για πορτοκάλια και λεμόνια γιατί έγιναν εξαγωγές στην Ιταλία και έγιναν περιζήτητα, όμως τα υπόλοιπα κηπευτικά στα ίδια επίπεδα με πέρυσι».

 

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα