Απ. Παπαδούλης: «Είναι δυνατόν ο δήμαρχος της πόλης να μην ενδιαφέρεται για την υγεία των πολιτών;»

21:04 14/3/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

«Η ρύπανση είναι ένα πολύ μεγάλο θέμα και το αντιμετωπίζουν οι πόλεις που δεν πήραν μέτρα κατά την ανάπτυξή τους, έτσι σήμερα το βρίσκουν μπροστά τους», δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλου, Απόστολος Δ. Παπαδούλης, αναφερόμενος, μιλώντας στο Ράδιο Ένα 102,5, για το θέμα της καύσης σκουπιδιών. «Σήμερα ο κόσμος διαμαρτύρεται για ένα πρόβλημα το οποίο θεωρεί ότι είναι σημαντικό. Και προφανώς το θέμα της ρύπανσης είναι σημαντικό. Θα με ενδιέφερε πολύ περισσότερο σαν πολίτης να ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει για το θέμα, δηλαδή να δηλώσει

ο δήμαρχος, δημόσια, τι ξέρει για το πρόβλημα αυτό, τι έχει διαπραγματευτεί με την συγκεκριμένη εταιρία, τι δεσμεύσεις έχουν αναλάβει εκατέρωθεν, ποιες είναι οι προϋποθέσεις που έχουν βάλει και πώς το εργοστάσιο αυτό θα λειτουργεί με κανονικό τρόπο. Αυτό είναι κάτι το οποίο μας είναι άγνωστο.

Το γεγονός ότι οι πολίτες βγαίνουν και διαμαρτύρονται είναι λογικό, όταν φοβάσαι διαμαρτύρεσαι. Πρέπει να φύγουμε από το όριο του φόβου και να μιλήσουμε για την ουσία του πράγματος. Εγώ βλέπω ότι ο δήμαρχος Βόλου, όχι μόνο δεν μιλάει για την ουσία του θέματος, αλλά το αντιμετωπίζει κατά καιρούς με θεατρινισμούς. Λέει ότι θα περάσουν πάνω από το πτώμα του, ότι θα κάνει αγωγή 500 εκ. κλπ. Αυτές οι δηλώσεις δημιουργούν μεγαλύτερο φόβο στην κοινωνία. Οι πολίτες θέλουν να έχουν μια σαφέστατη εικόνα. Την επομένη της εκλογής μου, ως Δήμαρχος Βόλου, θα καθίσω να μιλήσω με την εταιρία, όχι με το εργοστάσιο, για το πρόβλημα. Θα θέσουμε τα θέματα, σε δημόσιο, διαφανή διάλογο, με τη συμμετοχή και των επικεφαλής των υπόλοιπων παρατάξεων, θα μελετήσουμε τις συμφωνίες και ο Δήμος θα παρακολουθεί συνεχώς τις εκπομπές των αερίων. Αυτό σήμερα δεν γίνεται. Για ποιον λόγο; Είναι δυνατόν ο δήμαρχος της πόλης να μην ενδιαφέρεται για την υγεία των πολιτών; Που έχουμε φτάσει;»

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα