Απ. Χρήστου: Ένας παγκόσμιος πρωταθλητής στις Σέρρες

22:03 25/10/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Ένας από τους κορυφαίους αθλητές της σύγχρονης ιστορίας στην Ελληνική κολύμβηση ο Απόστολος Χρήστου φιλοξενείται αυτήν την περίοδο από το τμήμα κολύμβησης του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκού και πραγματοποιεί στο κολυμβητήριο Σερρών την προετοιμασία του ενόψει της συμμετοχής του στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Υπό την καθοδήγηση του προπονητή του, Παναγιώτη Βελέντζα ο κολυμβητής του Ολυμπιακού και της Εθνικής, που αυτό το καλοκαίρι

είχε χαρίσει στην Ελλάδα το πρώτο της μετάλλιο στο 34ο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα υγρού στίβου της Γλασκώβης (κατέκτησε το χάλκινο στα 100 μέτρα ύπτιο) δίνει τη… λάμψη των μεταλλίων του στο κολυμβητήριο της πόλης αλλά και το καλύτερο… «ζωντανό» παράδειγμα στους αθλητές του Πανσερραϊκού ότι με σκληρή δουλειά και καλή προπόνηση έρχονται οι επιτυχίες. Ο Απόστολος Χρήστου μίλησε στην ΕΡΤ Σερρών για την προετοιμασία του στις Σέρρες, τους στόχους και τα όνειρα του που δεν σταμάτησαν στο Ρίο όπου συμμετείχε με τα Ελληνικά χρώματα στους Ολυμπιακούς αγώνες αλλά έχουν πλέον προορισμό το Τόκιο και τους Ολυμπιακούς που θα γίνουν εκεί το 2020.

Ο Απόστολος Χρήστου μίλησε στην ΕΡΤ Σερρών για:

-Την επιλογή του να έρθει στις Σέρρες:

«Είναι η δεύτερη φορά που έρχομαι στις Σέρρες για προετοιμασία, μου είχε αφήσει καλές εντυπώσεις και το 2016, οπότε την προτίμησα και φέτος. Το μέρος είναι πολύ φιλόξενο και πολύ ωραία η τοποθεσία στην οποία βρίσκεται το κολυμβητήριο. Οι συνθήκες είναι κατάλληλες για την προετοιμασία μου, αυτές τις εννέα μέρες που βρίσκομαι στις Σέρρες. Θέλω να ευχαριστήσω πολύ την ομάδα του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκού που με φιλοξενεί και τον κ. Ζήση Γκράτσιο που είναι υποδειγματική κίνηση που κάνει που με φέρνει στην πόλη του για να προπονηθώ με την ομάδα, οπότε θέλω να τον ευχαριστήσω ιδιαίτερα».

Στο κολυμβητήριο Σερρών φιλοξενούμενος από το τμήμα κολύμβησης του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκού κάνει την προετοιμασία του ο Απόστολος Χρήστου

-Για την προετοιμασία του:

«Η προετοιμασία πάει πολύ καλά. Έχουμε ακόμα τρεις μέρες. Συνεχίζουμε με τους ίδιους ρυθμούς και ο λόγος που έρχομαι εδώ πέρα είναι επειδή είναι 25άρα η πισίνα και το Δεκέμβριο έχω το Παγκόσμιο πρωτάθλημα κι έτσι την προτίμησα γιατί θεωρώ ότι είναι ιδανικές οι συνθήκες»

Ο Απόστολος Χρήστου στους Ολυμπιακούς αγώνες στο Ρίο

Για το στόχο των Ολυμπιακών αγώνων:

«Σίγουρα ο μεγαλύτερος στόχος είναι οι Ολυμπιακοί αγώνες και από εκεί και πέρα υπάρχουν ενδιάμεσοι στόχοι που είναι τα παγκόσμια και τα πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα».

-Για τις δυσκολίες του πρωταθλητισμού αυτήν την περίοδο της κρίσης:

«Η αλήθεια είναι ότι είναι αρκετά δύσκολο. Ο πρωταθλητισμός απαιτεί πολλές θυσίες και ξέρουμε ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν οι απαιτούμενες βοήθειες από την Πολιτεία αλλά από την άλλη η σκληρή δουλειά και το πείσμα πιστεύω αποδίδουν και σου δίνουνε τα αποτελέσματα που θέλεις. Από εκεί και πέρα χρειάζεται και η βοήθεια και από άλλες πλευρές όπως παράδειγμα η ομάδα μου, ο Ολυμπιακός που με στηρίζει όπως και ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός «Charity4U» που και αυτός με στηρίζει στο δρόμο για το Τόκιο και η βοήθεια του είναι πολύτιμη. Από φέτος είναι και ο ΟΠΑΠ με το πρόγραμμα χορηγιών «ΟΠΑΠ Champions» που και αυτός με τη βοήθεια του μου κάνει πιο εύκολη την προετοιμασία μου. Γενικότερα αυτό το σύνολο μου ανοίγει το δρόμο για να συνεχίσω τη σκληρή δουλειά»

Το χρυσό μετάλλιο στα 100μ. ύπτιο και μάλιστα με πανελλήνιο ρεκόρ είχε κατακτήσει στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης Εφήβων / Νεανίδων του Ντουμπάι το 2013 ο Απόστολος Χρήστου σε ηλικία 17 ετών.

-Για την καλύτερη στιγμή του στην κολύμβηση:

«Πιστεύω ότι το παγκόσμιο εφήβων ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία για μένα και το ένιωσα πολύ δυνατά με τον εαυτό μου γιατί ήταν η πρώτη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και από εκεί και πέρα όλες οι επιτυχίες είναι μοναδικές αλλά αυτή είναι που ξεχωρίζει στο μυαλό μου»

-Για τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο:

«Ήταν μια μεγάλη εμπειρία και μου έδωσε πάρα πολλά εφόδια και αποτελεί ένα στοιχείο που θα με βοηθήσει στους επόμενους Ολυμπιακούς αγώνες»

-Για τη δουλειά που γίνεται στις Σέρρες και στο τμήμα κολύμβησης του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκού:

«Η αλήθεια είναι ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά στον Πανσερραϊκό για τις συνθήκες και το μέγεθος της πόλης. Παρόλο που η πισίνα δεν είναι μεγάλη και δεν βοηθάει ιδιαίτερα αλλά υπάρχει θέληση και φαίνεται ότι όλοι εδώ πέρα θέλουν να κάνουν δουλειά και τα καταφέρνουν πολύ καλά».

Ο Απόστολος Χρήστου και ο προπονητής του, Παναγιώτης Βελέντζας στο κολυμβητήριο Σερρών

-Για το πόσο σημαντικό είναι να γίνει ένα μεγάλο κολυμβητήριο στις Σέρρες:

«Είναι πολύ βασικό γιατί σε πολλές επαρχιακές πόλεις υπάρχει τουλάχιστον μια πενηντάρα πισίνα οπότε πιστεύω ότι και οι Σέρρες αξίζουν μια τέτοια πισίνα και σύγχρονη θα έλεγα γιατί υπάρχουν προοπτικές και από ότι φαίνεται και με την 25αρα πισίνα υπάρχουν επιτυχίες, οπότε φαντάζομαι και η 50άρα θα βοηθήσει πάρα πολύ στην εξέλιξη του αθλήματος στην περιοχή».

-Τι θα έλεγε σε ένα νέο παιδί; Αξίζει να ασχοληθεί με την κολύμβηση;

«Σίγουρα αξίζει και πρέπει να έχει στη ζωή του τον αθλητισμό, όχι απαραίτητα πρωταθλητισμό, αλλά ένα κομμάτι πρέπει να σχετίζεται με τον αθλητισμό γιατί το βοηθάει πάρα πολύ και σωματικά και καλλιεργεί το χαρακτήρα του δίνοντας τον πολλά εφόδια για την κοινωνία και το μέλλον»

-Το μεγάλο όνειρο του:

«Μεγάλο όνειρο για μένα είναι ένας τελικός Ολυμπιακών αγώνων. Να ζήσω την εμπειρία με τους οχτώ καλύτερους αθλητές σε Ολυμπιακούς αγώνες».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα