Απ. Χαραλαμπίδης: «Κατευθείαν στα… βαθιά αλλά θα πετύχουμε»

13:57 2/2/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Αποφασισμένος να δουλέψει σκληρά με τους παίκτες της νέας του ομάδας για να εξασφαλίσει ο Πανσερραϊκός γρήγορα την παραμονή του δήλωσε ο Απόστολος Χαραλαμπίδης στην πρώτη του συνέντευξη.

Ο νέος προπονητής του Πανσερραϊκού μίλησε στην ΕΡΤ Σερρών για τους στόχους και τα σχέδια του στα «λιοντάρια», τόνισε ότι δεν μπορούσε να αρνηθεί στην πρόταση που του έγινε από μια τόσο ιστορική ομάδα ενώ ζήτησε τη συμπαράσταση των Σερραίων φιλάθλων για να μπει ο ομάδα σε τροχιά επιτυχιών.

Ο Απόστολος Χαραλαμπίδης

είπε στην ΕΡΤ Σερρών:

Για τους λόγους που απάντησε θετικά, χωρίς να το σκεφτεί, στον Πανσερραϊκό

«Εύχομαι να είμαστε τυχεροί και να σώσουμε τον Πανσερραϊκό. Έρχομαι σε μία πολύ μεγάλη και ιστορική ομάδα, με πολύ βαριά φανέλα. Είχε ένα κακό ξεκίνημα με τα προβλήματα του καλοκαιριού. Πιστεύω ενισχύθηκε κατάλληλα τώρα. Αντικαθιστώ έναν άξιο προπονητή. Είχε αρνητικά αποτελέσματα, αλλά δεν παύει να είναι ένας καταξιωμένος προπονητής ο κύριος Αμανατίδης. Εύχομαι να συνεχίσω το έργο του και να πετύχω τους στόχους του Πανσερραϊκού και να σώσουμε την ομάδα. Αξίζει ο Πανσερραϊκός να είναι στις πιο μεγάλες κατηγορίες».

Για το γεγονός ότι το 2010-11 τον είχε διαδεχτεί ο Αμανατίδης στον πάγκο της Νίκης Βόλου και πώς αποδέχτηκε την πρόταση:

«Έτσι ακριβώς. Όταν μιλήσαμε στο τηλέφωνο δεν μπορούσα να κάτσω να το σκεφτώ. Γνωρίζοντας ότι οργανώνεται κατάλληλα μετά το καλοκαίρι, έχει πάρει πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, είναι ιστορική ομάδα, ένας νομός που αγαπά πολύ τον Πανσερραϊκό και δεν μπορούσα να πω όχι σ’ αυτή την πρόταση. Εύχομαι μέσα από τη δουλειά μου να πετύχουμε τους στόχους. Ο κόσμος να ευχαριστηθεί ποδόσφαιρο, να σωθεί η ομάδα φέτος και μετά βλέπουμε τα αναλυτικά σχέδια».

Η συμφωνία είναι μέχρι το καλοκαίρι;

«Ναι και μετά βλέπουμε. Στο μυαλό μας είναι πρώτα να σωθεί η ομάδα».

Είναι ρίσκο να αναλαμβάνεις ομάδα που είναι χαμηλά και με δύσκολο πρόγραμμα;

«Το γνωρίζω, αλλά από την άλλη δεν μπορείς να πεις όχι στον Πανσερραϊκό. Είναι μία από τις μεγαλύτερες ομάδες στην κατηγορία. Ό,τι πρόγραμμα και να υπάρχει, θα προσπαθήσουμε να ανταπεξέλθουμε. Για μένα δύσκολα παιχνίδια είναι όλα. Όπως είναι ο ΟΦΗ είναι και ο Καραϊσκάκης, η Βέροια, ο Παναιγιάλειος. Αν δουλέψουμε σωστά και με το αξιόλογο ρόστερ που υπάρχει αυτή τη στιγμή, θα ανταπεξέλθουμε και στα δύσκολα παιχνίδια».

Αν θα είναι δύσκολο το έργο του λόγω των 13 αποκτημάτων:

«Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν μαγικά κουμπιά, να τα πατάς και να γίνεις ξαφνικά ομάδα. Μέσα από τη δουλειά, να βοηθήσουν και τα παιδιά να καταλάβουν σε ποια ομάδα βρίσκονται, να το ξεπεράσουμε, ώστε να δημιουργήσουμε ένα ανταγωνιστικό και πολύ δυνατό σύνολο και να πάρουμε τους βαθμούς που πρέπει».

Για το αν θέλει πίστωση χρόνου:

«Δεν είμαι στην αρχή. Μπαίνω κατευθείαν στα βαθιά και πρέπει άμεσα να έρθουν τα αποτελέσματα».

Τελευταίο σας παιχνίδι ήταν με την Παναχαϊκή και τώρα θα ξαναπάτε:

«Αυτή είναι η ομορφιά του ποδοσφαίρου. Ξέρω πολύ καλά την Παναχαϊκή. Είναι μια ομάδα που έχει μία σταθερή πορεία, πολύ καλά οργανωμένη στο γήπεδό της. Έχει έμπειρους και νεαρούς παίκτες. Δεν μπορούμε να σκεφτούμε κάτι, πρέπει να πάρουμε βαθμούς εκεί πέρα».

Για το αν έχει συνεργαστεί με κάποιους παίκτες:

«Με τον Γκούρτσα στον Τύρναβο, με τον Ρούτση και τον Σιάκκα στη Δόξα Δράμας, με τον Ιωαννίδη στον Ηρακλή. Τα γνωρίζω αρκετά καλά τα παιδιά».

Για τους παίκτες με παραστάσεις Super League που έχουν αποκτηθεί:

«Γνωρίζω, ναι. Ο Ποζατζίδης, ο Ναζίμ, ο Ορφανίδης, ο Κρητικός… Πολύ καλοί παίκτες. Πρέπει να μιλήσω με τα παιδιά, να βάλουμε ένα λιθαράκι όλοι, ώστε να δημιουργήσουμε ένα καλό και δυνατό σύνολο και να πάρουμε βαθμούς. Πρέπει να υπερβάλλουν εαυτούς, γιατί είναι κρίμα ο Πανσερραϊκός να είναι εκεί κάτω. Με το υλικό και το όνομα που έχει, δεν μπορεί να βρίσκεται εκεί».

Για τον κόσμο που δεν πάει στο γήπεδο:

«Σίγουρα είναι πικραμένος. Εύχομαι μέσα από τη δουλειά να τον ξαναφέρουμε στο γήπεδο. Τον χρειαζόμαστε δίπλα μας σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές. Παίρνω το ρίσκο για να φέρω την ομάδα εις πέρας».

Για το ότι δουλεύει με νέα παιδιά και αν θα έχει επικοινωνία με τον προπονητή της Κ19:

«Έμαθα ότι υπάρχουν νεαροί και αυτό με χαροποίησε πιο πολύ. Το κάνω πάντα αυτό και πάντα βλέπω τους νεαρούς. Αν μου κάνει κάτι κλικ δεν κολλάω να φέρω οποιονδήποτε στην πρώτη ομάδα».

Keywords
Τυχαία Θέματα