Άντρας στις ΗΠΑ δάγκωσε σκύλο της αστυνομίας

11:17 24/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Μετά από καταγγελία για τον τραυματισμό ενός ανθρώπου από πυρά στην πόλη Μπόσκοουεν και στη διάρκεια επέμβασης των αρχών, ένας άντρας από το Νιού Χάμσαϊρ δάγκωσε σκύλο της αστυνομίας την ώρα που πραγματοποιούνταν έρευνες για το συμβάν.

Όπως εξήγησε ο Τζέισον Κίλαρι, αξιωματικός της αστυνομίας στην πόλη Μπόσκοουεν, το περιστατικό εκτυλίχθηκε την Κυριακή, όταν οι αρχές πραγματοποίησαν έφοδο σε σπίτι, καθώς είχαν λάβει καταγγελία ότι ένας άνθρωπος είχε τραυματιστεί από σφαίρα. Δύο άνθρωποι μέσα στο σπίτι καταζητούνταν, καθώς τελούταν σε ισχύ

εντάλματα σύλληψής τους και προσπάθησαν να διαφύγουν όταν οι αστυνομικοί επιχείρησαν να τους θέσουν υπό κράτηση.

Ο Κίλαρι ανέφερε αναλυτικά: «Και οι δύο αντιστάθηκαν στη σύλληψη, ο ένας πρόβαλε πολύ σθεναρή αντίσταση στη σύλληψή του. Δάγκωσε τον σκύλο, ο σκύλος τον δάγκωσε κι αυτός, καταλήξαμε να χρησιμοποιήσουμε τέιζερ», (ένα κατασταλτικό μέσο που παραλύει προσωρινά τον ύποπτο με ηλεκτρικές εκκενώσεις).

Ο ύποπτος, τα στοιχεία του οποίου δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα, κατηγορείται για αντίσταση κατά της αρχής και επίθεση εναντίον αστυνομικού σκύλου.

Παρά το δάγκωμα που δέχθηκε, ο σκύλος K9 Veda της πολιτειακής αστυνομίας του Νιού Χάμσαϊρ, που προσφέρει τις υπηρεσίες του στην αστυνομία, δεν τραυματίστηκε και εξακολουθεί να εργάζεται κανονικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: AP /Gene J. Puskar

Keywords
Τυχαία Θέματα