Αντ. Κασσιμάτης: Στην δικαιοσύνη ο ισολογισμός

14:24 22/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην εισαγγελέα έχουν ήδη καταθέσει τα μέλη της δημοτικού συνδυασμού «Ζακυνθινή Αναγέννηση» τα στοιχεία του ισολογισμού έτους 2013 που ψηφίστηκε πρόσφατα από το δημοτικό συμβούλιο , προκειμένου να διερευνήσει τη νομιμότητα της διαδικασίας για την πληρωμή δικαστικών αποφάσεων και διαταγών πληρωμής ύψους 1εκατ.800 χιλ. ευρώ, από την προηγούμενη δημοτική αρχή .

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Αν. Κασσιμάτη είναι αποκαλυπτικά τας στοιχεία που αντιπαραθέτει ο δειγματοληπτικός έλεγχος του ισολογισμού καθώς οι πληρωμές προς εργολάβους και προμηθευτές του δήμου

έγιναν σε ορισμένες περιπτώσεις δίχως η δημοτική αρχή να εξουσιοδοτήσει δικηγόρο για να προσβάλει την αξίωση η να την αναβάλει , δίχως την κατάθεση τιμολογίων από τους ενδιαφερόμενους , δίχως να γίνει αίτηση ανακοπής της πληρωμής τους , δίχως αποδεικτικό επίδοσης, με υπολογισμό των τόκων πάνω απόν το νόμιμο ποσοστό 6 % και δίχως την παρακράτηση του φόρου που προβλέπεται υπέρ τρίτων.

Όλα αυτά συνηγορούν στο συμπέρασμα ότι στο δήμο είχαν δημιουργηθεί γκρίζες ζώνες επεσήμανε ο επικεφαλής της ‘’ Ζακυνθινής Αναγέννησης’’ Α. Κασσιμάτης και θα γίνει παράσταση ενημέρωσης στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση , στο Ελεγκτικό Συνέδριο και στο Υπ. Εσωτερικών καθώς είναι φορείς που έχουν δώσει χρήματα και συνεχίζουν να χρηματοδοτούν το δήμο Ζακύνθου.

Ρεπορτάζ: Πέτρος Πομόνης

Keywords
Τυχαία Θέματα