Αντιτρομοκρατική επιχείρηση κάτω από πέπλο τρόμου στην Ισπανία-Ενός λεπτού σιγή (videο+upd)

13:34 18/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τριήμερο εθνικό πένθος στην Ισπανία. Σε εξέλιξη μεγάλη αντιτρομοκρατική επιχείρηση από τις ισπανικές αρχές, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Βαρκελώνη και το Καμπρίλς, με διαφορά λίγων ωρών. Όπως έγινε γνωστό, από την αστυνομία, σε αυτές, συμμετείχε, ένας πυρήνας ο οποίος προετοίμαζε χτυπήματα με φιάλες αερίου. Αναζητούνται ακόμη 4 ύποπτοι ενώ έχουν συλληφθεί κι άλλα τρία άτομα στο πλαίσιο της έρευνας για τις επιθέσεις. O βασιλιάς της Ισπανίας και όλη η πολιτική ηγεσία μαζί με πλήθος κόσμου τήρησαν στις 13:00 ενός λεπτού σιγή στη μνήμη

των θυμάτων στην Πλάθα Κατολούνια. Οι νεκροί έφτασαν τους 14, ανάμεσά τους και δύο παιδιά, και οι τραυματίες ξεπερνούν τους 130 και αγνοείται και ένα παιδί από την Αυστραλία. Δεκαεπτά βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση ενώ η κατάσταση άλλων 30 χαρακτηρίζεται σοβαρή.

Οι ύποπτοι που έχουν συλληφθεί για τη φερόμενη εμπλοκή τους στις επιθέσεις στις ισπανικές πόλεις Βαρκελόνη και Καμπρίλς, δεν είχαν προηγούμενη εμπλοκή σε τρομοκρατικές ενέργειες, δήλωσε ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής διεύθυνσης της ισπανικής εισαγγελίας Χαβιέρ Θαραγόθα.

Επίσης, σύμφωνα με το ραδιοσταμό Cadena Ser, οι καταλανικές αρχές αναζητούν ένα τρίτο όχημα, ένα βαν, και δύο ανθρώπους σε σχέση με τις τρομοκρατικές επιθέσεις, μετά τη σύλληψη ενός τρίτου υπόπτου.

Τα θύματα της επίθεσης στη Βαρκελώνη και την Καμπριλς, οι 14 νεκροί (υπέκυψε ένας ακόμη τραυματίας) και 130 τραυματίες είναι 34 διαφορετικών εθνικοτήτων. Στους τραυματίες της επίθεσης στη Βαρκελώνη, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε η ISIS, περιλαμβάνονται η σύζυγος ένος Ελληνα που είναι Γερμανίδα και έχουν δύο παιδιά, και 26 Γάλλοι, δύο από τους οποίους βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Σχετική είδηση: Απετράπη νέα τραγωδία στην Καμπρίλς-Νεκροί οι πέντε δράστες-Δύο σοβαρά τραυματίες (video+upd)
Ανθρωποκυνηγητό για το δράστη της επίθεσης στη Βαρκελώνη – Απετράπη άλλη επίθεση στην πόλη Καμπρίλς
Διεθνής καταδίκη της τρομοκρατικής επίθεσης στην Βαρκελώνη
Καταδίκη της επίθεσης και αλληλεγγύη στον ισπανικό λαό από την Ελλάδα

Keywords
Τυχαία Θέματα