Αντισταθμιστικά μέτρα για τις απώλειες του ΕΚΑΣ εξετάζει η κυβέρνηση

16:01 5/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Αντισταθμιστικά μέτρα για τη στήριξη των συνταξιούχων που χάνουν το ΕΚΑΣ, εξετάζουν το υπουργείο Εργασίας και το οικονομικό επιτελείο, όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε από κοινού με τη διοικήτρια του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), καθ. Μαρία Καραμεσίνη, με θέμα την αναδιοργάνωση του ΟΑΕΔ.

Τα μέτρα θα προσδιοριστούν σε συνεργασία με τους συναρμόδιους υπουργούς Οικονομικών και αφορούν μεταξύ άλλων διατήρηση της χαμηλής συμμετοχής στη

φαρμακευτική δαπάνη, ελαφρύνσεις στον ΕΝΦΙΑ και εκπτώσεις στους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ.

Αναφερόμενος στην κατάργηση του ΕΚΑΣ ο υπουργός εργασίας υπογράμμισε ότι η απόφαση ελήφθη με τις ψήφους της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού, τον Ιούλιο του 2015, με το νόμο 4336/2015. Για αυτό και σημείωσε ότι «στόχος της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης ήταν να βρει ισοδύναμα και αποτελεσματικότερα μέτρα για την αντιμετώπιση της φτώχειας των ηλικιωμένων, όπως η καθιέρωση της εθνικής σύνταξης. Παραδέχθηκε ωστόσο ότι, «μέχρι το 2018, που θα γίνει ο επανυπολογισμός, οι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ θα είναι, πράγματι, εκτεθειμένοι».

Συλλογικές διαπραγματεύσεις

Ο υπουργός Εργασίας υπογράµµισε ότι «άµεση προτεραιότητα της κυβέρνησης αποτελεί η ρύθµιση της εργασιακής ζούγκλας και η αναστροφή της απορρύθµισης των τελευταίων ετών. Η ενίσχυση του ΟΑΕ∆ αποτελεί βασική προϋπόθεση για την επίτευξη των στόχων αυτών, παράλληλα µε την επαναφορά των συλλογικών διαπραγµατεύσεων, στο πλαίσιο της επικείµενης διαπραγµάτευσης για τα εργασιακά. Η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει στην κανονικότητα, πρέπει να επιστρέψει στο ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο».

Αναδιοργανώνεται ο ΟΑΕΔ

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, παρουσιάστηκε το νέο µοντέλο οργάνωσης και λειτουργίας του ΟΑΕΔ, που θα έχει ολοκληρωθεί, μέχρι το τέλος του 2016.

Keywords
Τυχαία Θέματα