Αντιπαράθεση στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης για την ελεγχόμενη στάθμευση

20:14 13/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το νέο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης, που ξεκίνησε από σήμερα σε δρόμους της Θεσσαλονίκης, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου του κεντρικού Δήμου, με την αντιπολίτευση να κάνει λόγο για εισπρακτικό μέτρο και να εκφράζει επιφυλάξεις εάν μπορεί να λύσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, για μια ακόμη φορά επανέλαβε, πως θα πρέπει να

αποκατασταθεί ο νόμος και η τάξη με τα παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα.

«Δεν γίνεται να συνεχίσουμε με αυτό το χάλι. Το καινούριο σύστημα γίνεται σε περιορισμένο μέρος της πόλης, το οποίο σιγά-σιγά θα εφαρμοστεί παντού και θα το συνηθίσει ο κόσμος».

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρος Καλαφάτης, υποστήριξε πως «η ιστορία με το νέο σύστημα ηλεκτρονικής στάθμευσης, που θέλει να εφαρμόσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, μας θύμισε την γνωστή παροιμία: Καινούργιο κοσκινάκι μου και πού να σε κρεμάσω».

Σύμφωνα με τον κ. Καλαφάτη, με το νέο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης «αποδεικνύεται ότι αυτή η διοίκηση είναι ανίκανη να διαχειριστεί και τα πιο απλά πράγματα». Πρόσθεσε δε, πως οι μόνιμοι κάτοικοι του κέντρου της πόλης είναι υπερδιπλάσιοι από τις θέσεις στάθμευσης, ενώ εξέφρασε επιφυλάξεις για πώς θα γίνει η αστυνόμευση των θέσεων.

Επικριτικός ήταν και ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» Μιχάλης Κωνσταντινίδης. «Εμείς το καταψηφίσαμε το θέμα και αδυνατούμε να καταλάβουμε πώς η διοίκηση θεωρεί ότι θα συμβάλει στη βελτίωση της στάθμευσης» είπε, προσθέτοντας πως είναι ένα μέτρο εισπρακτικού χαρακτήρα.

Για μέτρο με εισπρακτική διάθεση έκανε λόγο και ο επικεφαλής της παράταξης «Μένουμε Θεσσαλονίκη» Κωνσταντής Σεβρής. «Έχει εισπρακτική διάθεση το μέτρο, ενώ μένουμε με την απορία, πώς στην Αθήνα το παρκάρισμα είναι 1 ευρώ την ώρα και στη Θεσσαλονίκη 1,70 ευρώ».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα