Αντίο του Αντρές Ινιέστα από τους «Φούριας Ρόχας»

17:39 3/7/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Αυτό που είχε προαναγγείλει, δηλαδή την αποχώρησή του από την Εθνική ομάδα, επισημοποίησε σήμερα ο Αντρές Ινιέστα, με ένα μακροσκελές και ιδιαίτερα συναισθηματικό ποστάρισμά του στον προσωπικό λογαριασμό που διατηρεί στο twitter.

Ο 34χρονος Ισπανός ποδοσφαιριστής, που έγραψε την δική του ιστορία στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και μεταξύ άλλων, πέτυχε και το νικητήριο γκολ στον τελικό του 2010, που έδωσε το πρώτο και μοναδικό Παγκόσμιο Κύπελλο στην χώρα

του, έγραψε μεταξύ άλλων:

«Πριν από 14 χρόνια, που φόρεσα για πρώτη φορά την φανέλα της Εθνικής, ήμουν 15 χρονών και δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτή τη στιγμή. Ήταν το όνειρο της ζωής μου να καταφέρω να υπερασπιστώ τα χρώματα της πατρίδας μου. Είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο, όχι μόνο ένα όνειρο, αλλά και μια μεγάλη ευθύνη. Κατά την διάρκεια όλων αυτών των ετών έμαθα τι σημαίνει να δίνεις το μέγιστο, ώστε να αισθάνεστε υπερήφανοι. Ήμουν αρκετά τυχερός που κατάφερα να ζήσω μια από τις μεγαλύτερες στιγμές του ισπανικού ποδοσφαίρου, μαζί με μια γενιά ποδοσφαιριστών, που ήταν όλοι εξαιρετικοί. Σημειώσαμε μεγάλες επιτυχίες, που ονειρευόμασταν όταν ήμασταν μικροί, αλλά είχαμε και μεγάλες απογοητεύσεις και έχουμε ζήσει στιγμές πολύ δύσκολες. Σε όλους πολλά «ευχαριστώ», που με έκαναν καλύτερο συμπαίκτη και καλύτερο ποδοσφαιριστή. Είμαι υπερήφανος που μπόρεσα να τα μοιραστώ με όλους εσάς όλα αυτά τα χρόνια. Τώρα είναι η στιγμή να κάνω ένα βήμα παραπέρα. Δεν ήταν μια εύκολη απόφαση, το αντίθετο, είναι πολλοί οι μήνες που το σκεφτόμουν. Η επιθυμία να συνέχιζα υπήρχε, αλλά πάντα έλεγα ότι θα βάλω τέλος την κατάλληλη στιγμή. Το μέλλον είναι συναρπαστικό, γιατί είναι μια ομάδα παικτών που είναι απίστευτοι και θα τους υποστηρίζω άνευ όρων. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι αυτό που είναι μπροστά θα είναι υπέροχο και ότι η επιτυχία θα έρθει. Η ομάδα είναι εντυπωσιακή».

Στη συνέχεια ευχαριστεί την Ομοσπονδία και όλους τους ανθρώπους που τον βοήθησαν όλα αυτά τα χρόνια, αναφέρει τους προπονητές του, κάνοντας ειδική μνεία στον Λουίς Αραγονές, ευχαριστεί την οικογένειά του και καταλήγει με το «Για πάντα με ρόχας».

Φυσικά, τα σχόλια από κάτω είναι μια «αποθέωση» για τον Ινιέστα και όχι μόνο από Ισπανούς, που ούτως ή άλλως τον ευχαριστούν για όσα πρόσφερε στην Εθνική τους, αλλά και φιλάθλων από όλο τον κόσμο, που γράφουν τα καλύτερα και ποστάρουν φωτογραφίες από την διαδρομή του στα γήπεδα.

sports.ert.gr.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα