«Αντιμέτωπος» με το ευρωκοινοβούλιο ο Ζάκερμπεργκ – Σε απευθείας μετάδοση η συζήτηση

17:52 22/5/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Με εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες συναντάται σήμερα Τρίτη ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ, προκειμένου να απαντήσει στα ερωτήματά τους για τη χρήση των προσωπικών δεδομένων 87 εκατ. χρηστών του ιστοτόπου του από εταιρεία πολιτικών συμβούλων. Η συνάντηση θα μεταδοθεί απευθείας μέσω διαδικτύου.

Watch LIVE from 18.20 CET: Parliament’s leaders and President Antonio Tajani meet Facebook CEO Mark Zuckerberg to discuss data privacy. pic.twitter.com/6PYXxXWFvv

European Parliament (@Europarl_EN) May 22, 2018

Η μετάδοση θα αρχίσει στις 20:20 (ώρα Ελλάδας).

Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ αναμένεται να βρεθεί αντιμέτωπος με πολύ πιο σκληρές ερωτήσεις απ’ ό,τι στο Κογκρέσο τον περασμένο μήνα, καθώς στην Ευρώπη η προστασία των προσωπικών δεδομένων αποτελεί ζήτημα μεγαλύτερης σημασίας.

Μάλιστα, την ερχόμενη Παρασκευή τίθενται σε εφαρμογή οι νέοι κανόνες προστασίας των δεδομένων επί ευρωπαϊκού εδάφους (General Data Protection Regulation).

Το Facebook έχει ήδη αλλάξει τον κανονισμό του ώστε να συμμορφωθεί με τους νέους κανόνες, ωστόσο οι εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι πιθανόν να ασκήσουν ισχυρές πιέσεις για το ζήτημα στον Μαρκ Ζάκερμπεργκ.

Σχετική είδηση: Με εκπροσώπους του Ευρωκοινοβουλίου θα συναντηθεί ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ

Πηγές: CNN, ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα