Αντιδράσεις στο Δήμο Κανδάνου – Σελίνου για το λατομείο

14:49 18/6/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Να σταματήσει οποιαδήποτε ενέργεια επέκτασης της λειτουργίας των Λατομείων Σελίνου Α.Ε, να καταργηθεί η λατομική περιοχή των 348 στρεμμάτων και να περιορισθεί αυστηρά στα 59,5 στρέμματα, που είναι σήμερα, ζητούν με ανακοίνωσή τους, σύλλογοι, κάτοικοι και φορείς του δήμου Κανδάνου-Σελίνου.

Στην ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για ιστορικό τόπο, σύμφωνα και με σχετικές αποφάσεις του ΣτΕ και του υπ. Πολιτισμού και ως εκ τούτου, η όποια επέκταση του λατομείου εντός της λατομικής περιοχής εκ των πραγμάτων καθίσταται ασύμβατη με τον χαρακτήρα και τη φύση του ιστορικού αυτού τόπου.

Παράλληλα θέτουν ερωτηματικά για τη στάση της κας Κασσιανής Τσιράκη από την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, που έκανε τη σχετική εισήγηση προς το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης.

Το έγγραφο κοινοποιείται στην Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, τον Υπουργό Πολιτισμού, το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων, την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Εργων Κρήτης, τον Περιφερειάρχη Κρήτης, τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, την Διεύθυνση Ανάπτυξης Χανίων, τον Δήμο Καντάνου – Σελίνου.

Το έγγραφο υπογράφουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καντάνου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Φλωριανών και Φίλων “Τα Φλώρια”, ο εκπολιτιστικός – Επιμορφωτικός Σύλλογος των Απανταχού Κακοδικιανών, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου – ΕΠΑΛ Καντάνου, ο Αγροτικός Συναιτερισμός Κακοδικίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κακοδικιανών Αττικής, ο Σύλλογος Καντανιωτών Αττικής “η Κάντανος και 164 πολίτες.

Δείτε εδώ το έγγραφο:mhn-epektathei-to-latomei-o-sto-istoriko-fara-ggi-ths-kanta-noy (1)

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα