Αντιδράσεις στα Τρίκαλα για το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

18:47 1/10/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Αντιδράσεις προκαλεί στους αυτοδιοικητικούς παράγοντες των Τρικάλων το σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας για τη νέα αρχιτεκτονική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Για «χαμένη ευκαιρία για τη Θεσσαλία και ένα μεγάλο πισωγύρισμα για τα Τρίκαλα» έκανε λόγο ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Μιχαλάκης επέρριψε την ευθύνη στους τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Για τα Τρίκαλα

το σχέδιο προβλέπει τη Σχολή Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΣΕΦΑΑ) και το Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας (που λειτουργεί στην Καρδίτσα).

Για αδικία σε βάρος των Τρικάλων έκανε λόγο στη δήλωσή του ο δήμαρχος Τρικκαίων. Αναλυτικά, σημείωσε τα εξής: «Ο Βόλος θα βρεθεί τελικά με 14 τμήματα: 12 παλιά συν 2 νέα,
Η Λάρισα με 9 τμήματα: 2 παλιά συν 6 τμήματα του πρώην ΤΕΙ και 1 νέο,
Η Λαμία με 5 τμήματα: 3 παλιά και 2 νέα,
Η Καρδίτσα με 4 τμήματα: 1 παλιό συν 2 τμήματα του πρώην ΤΕΙ και1 νέο
και τα Τρίκαλα με 2 τμήματα: 1 παλιό και 1 τμήμα του πρώην ΤΕΙ.
Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τον Υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου, δεν θα πρέπει να νοιώθουμε αδικημένοι!


Ο ίδιος θεωρεί πως η κατανομή δεν πρέπει να γίνεται με ποσοτικά κριτήρια (σε αυτό θα συμφωνήσω), αλλά με εκπαιδευτικά και αναπτυξιακά κριτήρια.
Αν είναι έτσι ή μας θεωρούν τόσο αναπτυγμένους που δεν χρειαζόμαστε άλλη «ανάπτυξη», ή τόσο υπανάπτυκτους που θα δεχτούμε ό,τι μας πασάρουν.
Κρίμα. Μία ακόμη χαμένη ευκαιρία για τη Θεσσαλία, ένα μεγάλο πισωγύρισμα για τα Τρίκαλα που τα τελευταία χρόνια προσπαθούν τόσο σκληρά να γυρίσουν σε θετικό πρόσημο». Να σημειωθεί ότι για το ίδιο θέμα ενδεχομένως συγκληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικάλων το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Ευθύνες στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επέρριψε με δηλώσεις του σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό των Τρικάλων (Ραδιοφωνική Λέσχη) ο αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Μιχαλάκης, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά ««Περιμένουμε τη συνάντηση με τον κ. Γαβρόγλου και εάν δεν φέρει κι αυτή κάτι περισσότερο, τότε θα έρθει η κυβέρνηση της ΝΔ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και θα δώσει τη λύση».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα