Αντιπαράθεση πυροδοτεί το ζήτημα των παλαιών συντάξεων

23:19 21/9/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Σφοδρή αντιπαράθεση ξέσπασε ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και την αντιπολίτευση, με αφορμή μια δήλωση του πρώτου από το Λονδίνο για τους παλαιούς συνταξιούχους.

«Δεν υπάρχει κομψός τρόπος να το πω, αλλά αυτοί οι άνθρωποι, με φυσικό τρόπο, θα φύγουν από το Ασφαλιστικό γιατί είναι οι παλιοί συνταξιούχοι. Προσπαθώ να βρω έναν εύσχημο τρόπο, αλλά βασικά θα βγουν από το σύστημα. Έτσι, μέχρι το 2030 και το 2040 δεν θα βρίσκονται εκεί. Έτσι, δεν υπάρχει καμία επίπτωση στη μακροπρόθεσμη διατηρησιμότητα της χρηματοδότησης του Ασφαλιστικού» ήταν η δήλωση που έκανε ο Ευκλείδης

Τσακαλώτος κατά την ομιλία του στο 13ο ελληνικό Roadshow, στο Λονδίνο.

Η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει ότι «η τοποθέτηση αυτή αποτελεί συνέχεια των όσων είπε ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη».

Επίθεση της Νέας Δημοκρατίας στην κυβέρνηση για το θέμα των συντάξεων

«Αφού η κυβέρνηση υπέγραψε μόνη της τις περικοπές, τώρα επιδιώκει την ακύρωσή τους προσπαθώντας να πείσει τους θεσμούς ότι αφορούν μελλοθάνατους. Και δεν ντρέπονται» τόνισε το Γραφείο Τύπου της ΝΔ.

«Η λύση του Ασφαλιστικού γι’ αυτήν την κυβέρνηση περνά μέσα από το τέλος των συνταξιούχων. Αναλγησία και κυνισμός» επεσήμανε σε δηλώσεις της η Φώφη Γεννηματά.

«Να ξεκαθαρίσει εάν θεωρεί τη μείωση των συντάξεων διαρθρωτικό μέτρο», καλεί τη Νέα Δημοκρατία ο υπουργός Οικονομικών.

Ε. Τσακαλώτος: O κατήφορος της ΝΔ δεν έχει σταματημό

«Η ΝΔ ας συνεχίσει το δικό της κατήφορο όπου ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Σήμερα έφτασε στον ακραίο τσαρλατανισμό – γιατί τι άλλο εκτός από τσαρλατανισμό είναι να ισχυρίζεται κανείς ότι ένας υπουργός εύχεται να πεθάνουν άνθρωποι» είπε ο κ. Τσακαλώτος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra τόνισε για το θέμα των συντάξεων: «Φαίνεται πολλοί από τους εταίρους μας, αν όχι σχεδόν όλοι, αποδέχονται ότι το μέτρο αυτό δεν είναι διαρθρωτικό είναι μάλλον δημοσιονομικό. Άρα αν επιτυγχάνουμε το 3,5% το πρωτογενές πλεόνασμα το 2019, το 2020, το 2021, το μέτρο δεν είναι σε καμία περίπτωση αναγκαίο».

Πηγή:ΕΡΤ

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα