Αντιδράσεις κομμάτων για την ομιλία του Α. Τσίπρα στο Economist

11:57 30/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την έντονη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσαν η χθεσινή ομιλία του Πρωθυπουργού στο συνέδριο του Economist.

«Από επίδοξος γητευτής των αγορών το 2015, ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε χτες στο Economist, ως ο πιο αυθεντικός dealer των αγορών και των επενδυτών, διαφημίζοντας την αντιλαϊκή του πολιτική, την οποία το κεφάλαιο είχε κάθε λόγο

να υποδεχθεί με θέρμη», αναφέρει το ΚΚΕ.
«Όσο για το ότι η ΣΥΡΙΖΑϊκή έξοδος στις αγορές δε θα συνοδευθεί με μνημόνια, εδώ η κοροϊδία εκτοξεύεται, αφού η κυβέρνηση έχει προκαταβολικά ψηφίσει το 4ο μνημόνιο, με μέτρα μετά το 2018 και ματωμένα πλεονάσματα έως το 2060» καταλήγει το σχόλιο του κόμματος.

Το Ποτάμι, σε σχετική ανακοίνωσή του εκπροσώπου του, επισημαίνει ότι ο κ. Τσίπρας στην προσπάθεια να ‘χαϊδεύει αυτιά’, λέγοντας αυτά που θέλει να ακούσει το ακροατήριό του, εκτίθεται ανεπανόρθωτα αφού τα λόγια του έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις πράξεις του. Μιλώντας στο συνέδριο του Economist, αναφέρθηκε στην «τεράστια προσπάθεια για να προετοιμάσουμε την επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα με συγκεκριμένο οδικό χάρτη» όταν ακόμη και κορυφαίοι Ευρωπαίοι παράγοντες, είχαν καταγγείλει από το βήμα τον εκτροχιασμό και τα καταστροφικά λάθη της κυβέρνησής του.
Και προσθέτει: «Επαίρεται για το «εκτεταμένο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων», ενώ σε κάθε ευκαιρία τόνιζε ο ίδιος και οι υπουργοί του ότι δεν πρόκειται για πολιτική τους, αλλά τους επιβάλλονται και αρνείται πεισματικά να προχωρήσει σε αλλαγές που θα δώσουν οικονομική ώθηση», Ο κ. Τσιόδρας, αναφέρει ότι «εκεί που ο κ. Τσίπρας ξεπέρασε τον εαυτό του ήταν όταν αναγνώρισε ανάμεσα στους εχθρούς της δημοκρατίας τη δημαγωγία όταν είναι γνωστό σε όλους ότι έχει συνδέσει την πολιτική του καριέρα με αυτήν. Τι άλλο θα ακούσουμε!», καταλήγει.

Keywords
Τυχαία Θέματα