Αντιδράσεις από το ΚΚΕ για την επιχείρηση “ΙRINΙ” με χρήση της Σούδας

19:38 17/4/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Την εντονη αντίθεσή του εκφράζει το ΚΚΕ στην Ευρωνατοϊκή επιχείρηση “IRINI” στη Μεσόγειο και στη συμμετοχή σε αυτήν της Ελλάδας με τη χρήση του λιμανιού της Σούδας.
Σε ερώτηση που κατέθεσε προς τον Ύπατο Εκπρόσωπο Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ Ζ. Μπορέλ, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ

Κώστας Παπαδάκης χαρακτηρίζει «πρόκληση» την ανακοίνωση της έναρξης της ευρωνατοϊκής ναυτικής επιχείρησης “IRINI” «εν μέσω της πανδημίας του Covid -19, με πρόσχημα το εμπάργκο διακίνησης όπλων στη Λιβύη». Παράλληλα κάνει λόγο για «μία εξαιρετικά επικίνδυνη εξέλιξη για όλους τους λαούς της Ευρώπης, ιδιαίτερα της Μεσογείου, αφού ελλοχεύει ο κίνδυνος της ανάφλεξης».
Προσθέτει ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ συμμετέχει ενεργά στην επιχείρηση «IRINI» με τμήμα των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, τη διάθεση μιας φρεγάτας, αλλά και του λιμανιού της Σούδας».
Ρωτά πώς τοποθετείται o Ύπατος Εκπρόσωπος Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ «στο αίτημα για άμεση παύση της επιχείρησης «IRINI» και την αξιοποίηση των αντίστοιχων κονδυλίων για την ουσιαστική στήριξη των κρατικών συστημάτων υγείας των κρατών-μελών καθώς και των αναγκών εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων για την αντιμετώπιση πανδημίας COVID-19, όπως και των άθλιων συνθηκών μέσα στις οποίες διαβιούν οι πρόσφυγες;»

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα