Άνθρωποι με όραμα | Επ1

21:03 26/7/2021 - Πηγή: ΕΡΤ
| Επ1

(Διαθέσιμο έως 10/8/2021)
Δύο ομάδες παθιασμένων εφευρετών πιστεύουν ότι μπορούν να “δαμάσουν” την ενέργεια του ήλιου για να βοηθήσουν τους πιο φτωχούς πληθυσμούς του πλανήτη.
Ο Ιταλός εφευρέτης Μάρκο Ατισάνι και η ομάδα του έχουν σχεδιάσει ένα μηχάνημα που δουλεύει με ηλιακή ενέργεια και μετατρέπει το μολυσμένο νερό σε πόσιμο. Προκειμένου να αποδείξει πως όσοι τον αμφισβητούν έχουν άδικο, αφήνει το εργαστήριό του και ταξιδεύει στην καρδιά της Αφρικής. Θα έχει μία ευκαιρία να δοκιμάσει το μηχάνημα σε πραγματικές συνθήκες, μπροστά στους κατοίκους της Αμπέντα,

ενός χωριού στην Αφρική όπου η ανάγκη για καθαρό, πόσιμο νερό είναι επείγουσα.
Ο Τόφερ Γουάϊτ είδε με τα ίδια του τα μάτια τις καταστροφικές συνέπειες της αποψίλωσης των δασών όταν έκανε ένα ταξίδι στην Ινδονησία. Αποφάσισε να αλλάξει τα πράγματα και αυτό έγινε στόχος ζωής. Δουλεύοντας στο γκαράζ του, στο Σαν Φρανσίσκο, εφηύρε ένα πανέξυπνο σύστημα συναγερμού χρησιμοποιώντας παλιά κινητά τηλέφωνα, ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της παράνομης υλοτομίας στα δάση της βροχής σε όλο τον κόσμο. Προκειμένου να συμβάλλει στη μάχη κατά της αποψίλωσης των δασών, ο Τόφερ ταξιδεύει στη Βραζιλία. Εκεί συναντά μέλη της φυλής Τέμπε, των οποίων τα εδάφη απειλούνται από τη δράση των παράνομων υλοτόμων. Το διακύβευμα είναι σημαντικό.



Το άρθρο Άνθρωποι με όραμα | Επ1 εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.

Keywords
Τυχαία Θέματα