«Ανθεκτικότητα πόλεων και μαζικές καταστροφές» – Ανοιχτή συζήτηση

13:16 21/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Ανθεκτικότητα πόλεων και μαζικές καταστροφές: Αναζητώντας ένα πλαίσιο ενδυνάμωσης των τοπικών κοινοτήτων», διοργανώνει το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διεθνής Ιατρική-Διαχείριση Κρίσεων Υγείας» της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στην θεματική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου στις 19:00 στο αμφιθέατρο «Ι. Δρακόπουλος» του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημίου 30), μετέχουν:

ο Διοικητής
του ΕΚΕΠΥ κ. Νίκος Παπαευσταθίου,ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννης Καπάκης,ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής κ. Βασίλειος Καπέλιος,ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ κ. Ευθύμιος Λέκκας

Τη συζήτηση θα συντονίζει η Εβίκα Καραμαγκιώλη, Νομικός, Υποδιευθύντρια του ΠΜΣ «Διεθνής Ιατρική-Διαχείριση Κρίσεων Υγείας».

Με έναυσμα το θέμα των σεισμών και πυρκαγιών που είχαν σαν αποτέλεσμα ποικιλόμορφες καταστροφές και απώλειες σε ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα, η συζήτηση θα εστιάσει στο θέμα του:

πώς μπορεί να ενισχυθούν οι τοπικές κοινωνίες στην αντιμετώπιση φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφώνποιες είναι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζονται σε επίπεδο κεντρικού συντονισμού αλλά και σε τοπικό επίπεδοποιες είναι οι ανάγκες τόσο σε επίπεδο υλικών υποδομών όσο και σε θέματα επικοινωνίας , συντονισμού και διάδρασης μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων διαχείρισης, πριν, κατά την διάρκεια αλλά και μετά τα καταστροφικά γεγονότα.Σε ποια σημείο – σημεία κρίνεται απαραίτητη η εμπλοκή και συνεργασίας με τους εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας και με ποιους τρόπους.

Θα ακολουθήσει ανοικτή συζήτηση με το κοινό.

Είσοδος ελεύθερη

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα