Αντέδρασαν για τις δηλώσεις του προέδρου της ΓΣΕΕ οι ιδιωτικοί υπάλληλοι της Λέσβου

21:05 20/4/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Το ΔΣ της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου καταδικάζει την δήλωση του προέδρου της ΓΣΣΕ για την μέρα πανελλαδικής δράσης για τους εργαζομένους στα super market. Την προηγούμενη Τετάρτη πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση στα σούπερ μάρκετ ενημέρωσης για τα δικαιώματα των εργαζομένων , ιδιαίτερα με τις συνθήκες της πανδημίας του κορωνοϊού με την επιπρόσθετη εργασία αλλά και τα μέτρα προστασίας που πρέπει να λαμβάνονται για τους εργαζόμενους

με ευθύνη της εργοδοσίας.  Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ περιφρόνησε τις κινητοποιήσεις και τις απεργίες λέγοντας ότι για τα δικαιώματα των εργαζόμένων “εμείς πηγαίνουμε στο Υπουργείο και διεκδικούμε”  προκαλώντας την αντίδραση της Ένωσης  ιδιωτικών υπαλλήλων της Λέσβου που σε ανακοίνωσή της αναφέρει :

 

«Εν μέσω πανδημία οι όμιλοι των super market κατέγραψαν ρεκόρ τζίρου και αυξήσαν τα κέρδη τους και ο πρόεδρος της συνδικαλιστικής μαφίας της ΓΣΣΕ σαν άξιος εκπρόσωπος της εργοδοσίας και όχι των εργαζομένων εμφανίστηκε και βρήκε τον χρόνο να ασχοληθεί με τους εργαζομένους. Ξεχνώντας ότι οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων είχαν στο προσκήνιο τη σφαγή των δικαιωμάτων που γίνεται στους χώρους δουλείας και χιλιάδες εργαζόμενοι δουλεύουν χωρίς μετρά προστασίας. Παραθέτουμε την δήλωση του προέδρου της ΓΣΣΕ για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα super market χωρίς περαιτέρω λόγια. Ας βγάλουν οι εργαζόμενοι τα συμπεράσματα τους.»

«Εμείς με αυτά τα στοιχεία πάμε στο υπουργείο και διεκδικούμε. Προφανώς δεν κάνουμε απεργίες. Προφανώς δεν πάμε έξω από τα super market όπως πάνε κάποιοι δήθεν έξυπνοι και ταξικοί να κάνουμε συγκεντρώσεις.»

The post Αντέδρασαν για τις δηλώσεις του προέδρου της ΓΣΕΕ οι ιδιωτικοί υπάλληλοι της Λέσβου appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα