Ανοιξαν τις κλειδωμένες πόρτες του ΕΑΚΛ

21:12 1/2/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Με το σύνθημα «λέμε όχι στα διόδια του αθλητισμού» τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα για δημόσιες και δωρεάν αθλητικές εγκαταστάσεις για όλους, άνοιξαν σήμερα το απόγευμα τις κλειδωμένες πόρτες όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων, αντιδρώντας στην εφαρμογή του «τουρνικέτ» και της μαγνητικής κάρτας για την είσοδο στις εγκαταστάσεις του Κέντρου.

Δεκάδες αθλητές και προπονητές σήμερα το απόγευμα συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του ΕΑΚΛ μοιράζοντας ενημερωτικά φυλλάδια και εκφράζοντας την αγανάκτηση τους για τα μέτρα

που επιβλήθηκαν στην είσοδο του Κέντρου. Στο σχετικό σημείωμα που διένειμαν επισημαίνονταν μεταξύ άλλων ότι «η διορισμένη από την κυβέρνηση διοίκηση του ΕΑΚ προχωρώντας ένα βήμα παραπάνω από τους προκατόχους της, θέλει να επιβάλει σε σωματεία και αθλούμενους το πλήρες φακέλωμα τους, ανοίγοντας ταυτόχρονα το δρόμο για την καθολική επιβολή αντιτίμου στη χρήση των εγκαταστάσεων με την καθιέρωση της μαγνητικής κάρτας ελέγχου για κάθε αθλούμενο. ενώ ήδη εισπράττει ποσά από κάποια Σωματεία για τη χρήση των χώρων που κυμαίνονται από 600 – 2000 ευρώ το χρόνο».

Οι διαμαρτυρόμενοι υποστήριξαν ότι η συγκεκριμένη απόφαση του ΕΑΚ δυσκολεύει την πρόσβαση σε αθλούμενους, ΑΜΕΑ και γονείς και θέτει σε κίνδυνο εκατοντάδες ζωές.
Στη συνέχεια οι διαμαρτυρόμενοι προχώρησαν στο άνοιγμα όλων των κλειδωμένων με λουκέτο εισόδων και εισήλθαν στους αθλητικούς χώρους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι παρών στη διαμαρτυρία ήταν και ο πρόεδρος του ΕΑΚ, Γ. Κωσταρόπουλος, ο οποίος σε συζήτηση που είχε με εκπροσώπους των ΜΜΕ, ξεκαθάρισε ότι το μέτρο της μαγνητικής κάρτας θα εφαρμοστεί και στο Κολυμβητήριο με τη συναίνεση των Συλλόγων που κάνουν χρήση των εγκαταστάσεων του Κολυμβητηρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα