Ανοίγουν τα Βαρώσια οι Τούρκοι-video ντοκουμέντο(video)

15:44 8/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Στις 11 το πρωί ξεκίνησε το άνοιγμα του παραλιακού μετώπου της περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων από τους Τούρκους και η επέκτασή του κατά 1.5 χιλιόμετρο προς την πλευρά της Αμμοχώστου. Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, η είσοδος θα επιτραπεί για τους Τούρκους εποίκους και  τους Τουρκοκύπριους από το σημείο διέλευσης απέναντι από το δημοτικό στάδιο της Αμμοχώστου στην περίκλειστη πόλη. Η απόφαση έχει προκαλέσει διεθνείς αντιδράσεις, ενώ ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκος Αναστασιάδης,

έκανε λόγο για κατάφωρη παραβίαση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ,   τονίζοντας ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν θα μείνει αδρανής. Στις 17:00 το απόγευμα είναι προγραμματισμένη εκδήλωση διαμαρτυρίας για το άνοιγμα της παραλίας στην Αμμόχωστο στο Πολιτιστικό Κέντρο της Δερύνειας, στο οδόφραγμα της πόλης, το οποίο αποτελεί και το τελευταίο σημείο ελεύθερης διέλευσης πριν την κατεχόμενη Αμμόχωστο.

Την ίδια ώρα, video ντοκουμέντο, δείχνει μπουλντόζες και εκσκαφείς να συμμετέχουν σε  πυρετώδεις εργασίες στο εσωτερικό της περίκλειστης πόλης, οι οποίες σκοπεύουν στον αυστηρό έλεγχο των Τούρκων εποίκων και των τουρκοκύπριων που θα περνούν την είσοδο του παραλιακού μετώπου.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΑΝΙΑΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗ

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα