Ανοιχτός σε προτάσεις για την αστική ανάπλαση ο Δήμος Λαρισαίων

12:18 31/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε από σήμερα η διαδικασία προτάσεων για την ένταξη έργων στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Αστικής Ανάπλασης. Την ανακοίνωση έκανε χθες κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης.

Οι προτάσεις που θα κατατεθούν από φορείς και πολίτες θα έρθουν προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο έως στις 15 Σεπτεμβρίου και στη συνέχεια να κατατεθούν στην Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας . Χαρακτηριστικά είναι τα όσα δήλωσε ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Αστικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Μαβίδης.

«Ξεκινάμε

σήμερα με εντατικούς ρυθμούς, στις 20 Σεπτεμβρίου θα πρέπει ο δήμος να έχει καταθέσει την πρότασή του, κομμάτια της διαβούλευσης έχουμε κάνει ήδη, συγκεντρώνουμε τώρα τα στοιχεία όλα, γνωστοποιούμε στην πόλη την στρατηγική μας αναφορικά με την «βιώσιμη αστική ανάπτυξη», θα εξακολουθήσουμε μια διαδικασία ανοικτή, θα μπουν προτάσεις στο τραπέζι, θα συζητήσουμε με τους φορείς. Είμαστε έτοιμοι, είναι η αρχή του τελικού σταδίου, έχουμε ένα ενιαίο στρατηγικό πλάνο που θα χαρακτηρίσει την πόλη για τα επόμενα 15 χρόνια.
Η λογική της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης και γενικότερα η μορφή του 5ου ΕΣΠΑ που έρχεται είναι εντελώς διαφορετική από ότι συνηθίσαμε, είναι σε πολλαπλά επίπεδα δράσης, εκτός από κτιριακά έργα αναπτυξιακά, θα πρέπει να έχουν την παράμετρο της κοινωνίας, θα πρέπει να βρούμε ποιοι ωφελούνται από αυτό, θα πρέπει να έχουμε δείκτες που να ικανοποιούνται σε επίπεδο αναπτυξιακό, οικονομικό, περιβάλλοντος, είναι πολύπλοκο. Θέλει πολύ καλή προετοιμασία, εφαρμόζεται για πρώτη φορά.
Το κέντρο της πόλης είναι αυτό που χρησιμοποιούν περισσότερο οι πολίτες, το αρχαίο θέατρο και ο πολιτισμός είναι στο κέντρο του προγραμματισμού μας. Το σχέδιο θα πρέπει να εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο έως τις 15 του Σεπτέμβρη για να καταλήξει η πρότασή μας στην διαχειριστική αρχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα