Ανοιχτό το ενδεχόμενο απομείωσης του χρέους από τον Απρίλιο του 2014

18:49 31/5/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Τον Απρίλιο του 2014, και αφού προηγουμένως η Ελλάδα είναι συνεπής με τις δεσμεύσεις της, και το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, και έχει επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα, θα εξεταστεί το ενδεχόμενο, νέας απογείωσης του ελληνικού χρέους, όπως ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάϊσελμπλουμ. Μετά τις συναντήσεις που είχε με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών, απέδωσε εύσημα στην Ελλάδα, για τις προσπάθειές
δημοσιονομικής εξυγίανσης.

Στη κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γιάννη Στουρνάρα, είπε ακόμη οτι στις 20 Ιουνίου, θα συζητηθεί στο Eurogroup, το μείζον θέμα της λειτουργίας των τραπεζών της ευρωζώνης και κατά πόσον θα έχει αναδρομική ισχύ, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Η εξέλιξη αυτή, θα σημάνει την αφαίρεση 50 δισ. από το χρέος, όσο δηλαδή είναι το ποσό, που θα διατεθεί για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.

Στη συνάντηση που είχε ο κ. Ντάισελμπλουμ, με τον πρωθυπουργό, ο Αντώνης Σαμαράς, του έθεσε το μείζον ζήτημα της ανεργίας στην Ελλάδα και επεσήμανε την ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης του προβλήματος, με εμπροσθοβαρή κοινοτικά προγράμματα.

Μήνυμα αισιοδοξίας για την οικονομία έστειλε ο Πρωθυπουργός λίγη ώρα αργότερα στο Ζάππειο δίνοντας την εκκίνηση του Ράλι Ακρόπολης κορυφαίο αγώνα του μηχανοκίνητου αθλητισμού και πόλο έλξης χιλιάδων τουριστών.

Απαντώντας σε ερώτηση της ΝΕΤ για την οικονομία, δήλωσε ότι περάσαμε δια πυρός και σιδήρου και τώρα πηγαίνουμε καλύτερα και επισήμανε ότι η ελληνική επιτυχία θα γίνει και ευρωπαϊκή επιτυχία.

Παράλληλα ανέφερε ότι για να έχουμε ανάπτυξη χρειάζονται επενδύσεις, ιδιωτικοποιήσεις, ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ενώ μιλώντας για τον τουρισμό εκτίμησε πως η φετινή θα είναι από τις καλύτερες τουριστικές περιόδους για την Ελλάδα.Την στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την καταπολέμηση της ανεργίας, ζήτησε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος, παρευρέθη στο γεύμα με τον πρόεδρο του Eurogroup. Τόνισε ακόμη, ότι η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, είναι ένα μέτρο το οποίο θα επηρεάσει την ψυχολογία και επεσήμανε, ότι οι αντοχές της κοινωνίας, έχουν φτάσει στο όριό τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνει, πως δεν προκαλούν καμία έκπληξη, ούτε οι δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup, ούτε η συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα, για την απαρέγκλιτη εφαρμογή του μνημονιακού προγράμματος.

«Η Ευρώπη, είναι δέσμια της μνημονιακής συνταγής λιτότητας, που εξαθλιώνει τους λαούς και αποδομεί την Ευρώπη, και η ελληνική κυβέρνηση, αποτελεί τον καλύτερο μαθητή του νεο-φιλελευθερισμού της κ.Μέρκελ. Ο κ. Ντάισελμπλουμ, θα μπορούσε σε μια σύντομη βόλτα του στους δρόμους της Αθήνας, να δει τα λουκέτα στις επιχειρήσεις και τους αστέγους της και να αντιληφθεί ιδίοις όμμασι, την «επιτυχία» του μνημονίου και τα σημάδια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Φοβού τον Ντάισεμπλουμ και δώρα φέροντα σκέφτεται πλέον ο χειμαζόμενος ελληνικός λαός, ακούγοντας τις δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup περί δήθεν «κουρέματος» του ελληνικού δημόσιου χρέους τον Απρίλιο του 2014», σχολίασαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Προκλητικές χαρακτήρισε τις δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup, το ΚΚΕ, τονίζοντας ότι δεν αφήνουν κανένα περιθώριο παρερμηνείας ότι η αντιλαϊκή πολιτική θα συνεχιστεί.

Σχετικές ειδήσεις:

Συνάντηση Σαμαρά με Ντάισελμπλουμ - Τέθηκε το θέμα του ΦΠΑ εστίασης - Δηλώσεις Στουρνάρα, Βενιζέλου

Εύσημα Ντάισελμπλουμ στην Ελλάδα - Σε περίπτωση πλεονάσματος, ενδεχόμενο νέου κουρέματος

Ο ΣΥΡΙΖΑ για Ντάισελμπλουμ: «Ας κάνει μια βόλτα να δει λουκέτα και αστέγους»

KKE: Προκλητικές οι δηλώσεις Ντάϊσελμπλουμ

Keywords
Τυχαία Θέματα