Α. Καραμανλή: Επικοινωνιακό παιχνίδι ο «μποναμάς» στους συνταξιούχους

20:33 15/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Επικοινωνιακό παιχνίδι και όχι ουσιαστική στήριξη στους μικροσυνταξιούχους αποτελεί το εφάπαξ ποσό που πέρασε σήμερα από τη βουλή, και γι αυτό η Ν.Δ. δεν το ψήφισε, επισήμανε σήμερα από το Βόλο, η βουλευτής της Ν.Δ., Άννα Καραμανλή, Αναπληρώτρια Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού η οποία ήταν κεντρική ομιλήτρια σε εκδήλωση της Γραμματείας Γυναικείων θεμάτων και της ΝΟΔΕ Μαγνησίας με θέμα «Γυναίκες σε θέσεις ευθύνης». Επιπλέον επισήμανε ότι όσο

πιο γρήγορα γίνουν εκλογές τόσο καλύτερα θα είναι τα πράγματα για τον τόπο μας.

Η κ. Καραμανλή τόνισε ότι πρώτη φορά στα χρονικά κυβέρνηση κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση που θα έρθει ως κυβέρνηση. «Όταν εμείς πέρυσι φέρναμε το κοινωνικό μέρισμα για χαμηλοσυνταξιούχους κι ένστολους ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το ψήφισε. Το καταψήφισε. Εμείς επιθυμούμε να δοθούν χρήματα στους χαμηλοσυνταξιούχους, αλλά αφού τους πετσόκοψαν και κατήργησαν το ΕΚΑΣ έρχονται τώρα να τους δώσουν ένα μέρισμα εφάπαξ κι όχι τη 13η σύνταξη που λένε. Αν ψάχνουν συνένοχους σε αυτά τα επικοινωνιακά παιχνίδια, αυτά δεν περνούν με εμάς. Έχουμε δείξει εμείς ότι στηρίζουμε τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες».

«Επικίνδυνους» χαρακτήρισε ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ., Χρ. Μπουκώρος, το πρωθυπουργό και την κυβέρνηση και «κατώτερους των περιστάσεων. Επισήμανε ότι «παίζουν τη χώρα στα ζάρια. Ενώ η ΝΔ πολύ έγκαιρα έδωσε την πολιτική της συναίνεση σε αυτό το έκτακτο πενιχρού επιδόματος για τους συνταξιούχους ο κ. Τσίπρας σχεδίασε γι ακόμη μία φορά μικροκομματικά προσπαθώντας να εγκλωβίσει πολιτικά τη ΝΔ. Έχουμε εκφράσει σε όλους τους τόνους ότι υποστηρίζουμε την καταβολή αυτού του μικρού κι έκτακτου βοηθήματος αλλά δεν θα γίνουμε σε καμία περίπτωση πολιτικά υποχείρια του κ. Τσίπρα ούτε θα αποτελέσουμε τμήματα του μικρομματικού του σχεδιασμού».

Σταδιακά οι ανδροκρατούμενοι χώροι καταρρίπτονται

Επιπλέον επισήμανε ότι για να επέλθει η εξίσωση που επιθυμούν οι γυναίκες στους χώρους ευθύνης θα πρέπει να υπάρξει αλλαγή νοοτροπίας, φιλοσοφίας των πολιτών αλλά και σκληρή δουλειά. Επισήμανε ότι το κόμμα της το έχει κάνει πράξη. «Είναι ξεκάθαρο ότι η ανεργία μαστίζει τους νέους και τις γυναίκες. Εμείς οι γυναίκες καλούμαστε να πατούμε σε πολλές βάρκες. Να είμαστε μητέρες, εργαζόμενες, σύζυγοι. Πάνω σε αυτό θα πρέπει να προσπαθήσουμε και να έχουμε στο πλευρό μας και τους άντρες που πρέπει να είναι θετικά προσκείμενοι σε αυτό». Τόνισε ότι σταδιακά οι ανδροκρατούμενοι χώροι καταρρίπτονται και έφερε ως παράδειγμα τον εαυτό της που ήταν από τις πρώτες γυναίκες που παρουσίασαν την Αθλητική Κυριακή στην ΕΡΤ σε ένα αυστηρά ανδροκρατούμενο χώρο.

Ανδροκρατούμενοι χώροι καταρρίπτονται. Ήμουν η πρώτη γυναίκα που παρουσίασα την αθλητική Κυριακή σε έναν αυστηρά ανδροκρατούμενο χώρο. Πιστεύω στον καλύτερο. Είτε είναι άντρας είτε γυναίκα πρέπει να προκόβει. Στο χέρι μας είναι να δουλέψουμε και να αποδείξουμε την αξία μας.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος του Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών Ελλάδας, Γ.Γ. του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κων/νου Καραμανλή Ζέττα Μακρή, τόνισε ότι «η παρουσία, η παραμονή και η αξιοποίηση των γυναικών είναι καθαρά γυναικείο ζήτημα. Ξεπερνά τα κόμματα και πρέπει όλες οι γυναίκες, να αντιληφθούμε ότι είναι πρωτίστως αποκλειστικά δικιά μας ευθύνη».

Keywords
Τυχαία Θέματα