Ανησυχία για την πολύωρη έκθεση των παιδιών στο διαδίκτυο (video)

22:49 7/2/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνεχείς και επανειλημμένες είναι οι προειδοποιήσεις των ειδικών για τις επιπτώσεις στους ανήλικους από την πολύωρη ενασχόληση με το διαδίκτυο. Όπως τονίζουν οι γονείς θα πρέπει να θέτουν όρια στη δραστηριότητα των παιδιών τους στο internet.

Η πανδημία, τα lockdown και τα λουκέτα στα σχολεία οδήγησαν στην καθολική χρήση του διαδικτύου. Τα παιδιά αφιερώνουν όμως πολλές ώρες και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και στο online

gaming.

To 40% των κλήσεων που δέχτηκε η γραμμή βοήθειας Help-Line «2020» του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου από γονείς αφορούσαν σε υπερβολική ενασχόληση με τα διαδικτυακά παιχνίδια.

Πολλοί γονείς ανέφεραν περιστατικά, αλλά και την ανησυχία τους για ενδεχόμενη παγίωση αυτής της συμπεριφοράς ειδικά για παιδιά που ξεκίνησαν αυτή τη συνήθεια κατά τη διάρκεια των lockdown.

Τα στοιχεία της έρευνας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου προβληματίζουν… Τα παιδιά, εκτός τηλεκπαίδευσης, αφιερώνουν πάρα πολύ χρόνο στο online gaming και μάλιστα συνομιλούν με άλλους χρήστες χωρίς να τους γνωρίζουν στην πραγματική τους ζωή.

Πονοκέφαλος, πόνος στα μάτια, ακόμη και εκνευρισμός είναι μερικά από τα συμπτώματα από τα οποία υποφέρουν τα παιδιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα