Ανδ. Μιχαηλίδης: Δεν έχει μπει σε “γυάλα προστασίας” η Χίος

00:16 5/12/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Με το ξεκάθαρο μήνυμα να τηρούνται τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό και σημειώνοντας ότι η Χίος δεν έχει μπει σε… «γυάλα προστασίας”, ο Ανδρέας Μιχαηλίδης ζήτησε από τους πολίτες να μην εφησυχάζουν.
Ο βουλευτής Χίου και αναπληρωτής τομεάρχης νησιωτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ– Προοδευτική Συμμαχία, Ανδρέας Μιχαηλίδης,  μαζί με το μέλος της Ν. Ε του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Χίου, Δημήτρη Παπαληό,  επισκέφτηκαν το Νοσοκομείο της Χίου όπου και συναντήθηκαν

με την διοικήτρια, Ελένη Κανταράκη, καθώς και με την Διοίκηση του Συλλόγου των εργαζομένων στο Νοσοκομείο και συνομίλησαν με γιατρούς πρώτης γραμμής.

“Διαπιστώθηκε ακόμη μια φορά πως το Νοσοκομείο μας ανταποκρίνεται οριακά αυτή την χρονική στιγμή στις ανάγκες, κυρίως χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των εργαζομένων γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού.
Οι ελλειμματικές προσλήψεις ελάχιστου επικουρικού προσωπικού δεν καλύπτουν καν τις απώλειες λόγω αδειών ειδικού σκοπού, ή απομάκρυνσης λόγω καραντίνας. Η λειτουργική δυναμικότητα αυτή την στιγμή στην Μ.Α.Φ. του Νοσοκομείου είναι 3 κλίνες, ενώ τα κρεβάτια νοσηλείας ασθενών με covid 19 (σε θαλάμους αρνητικής πίεσης) είναι 9, με προοπτική αύξησής τους. Τροχοπέδη βέβαια για την εξέλιξη αυτή είναι η διαφαινόμενη αδυναμία στελέχωσης των κλινών αυτών με εξειδικευμένο προσωπικό στις παρούσες συνθήκες.

Παράλληλα το Νοσοκομείο καλείται να λειτουργήσει και ως εμβολιαστικό κέντρο, κάτι που θα δημιουργήσει επιπλέον ζητήματα φόρτου και απασχόλησης προσωπικού”, τονίζεται στο δελτίο τύπου.

Μιλώντας εξάλλου στην ΕΡΤ Αιγαίου ο κ. Μιχαηλίδης σημείωσε πως αναμένεται να κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή επίκαιρη ερώτηση σχετικά με το θέμα των ιχνηλατήσεων στη Χίο, ύστερα από όσα δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης αρμόδιος για θέματα υγείας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου Παντελής Βρουλής για τις καθυστερήσεις που παρουσιάζονται στον τομέα αυτό.
“Όπως επισημάνθηκε και από τους υγειονομικούς πρώτης γραμμής, η διακοπή των ιχνηλατήσεων και η παντελής έλλειψη διαγνωστικών τεστ στην κοινότητα, δημιουργούν σοβαρά ζητήματα στην ακριβή αποτύπωση της νοσηρότητας του πληθυσμού και καλλιεργούν κλίμα εφησυχασμού στους πολίτες, με οδυνηρά αποτελέσματα για το νησί μας στο άμεσο μέλλον”, σημείωσε χαρακτηριστικά.
Τέλος στο δελτίο τύπου επισημαίνεται ότι οι εργασίες ανακατασκευής της Παθολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο Χίου συνεχίζονται με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς, γεγονός που θα οδηγήσει στην καθυστέρηση παράδοσης του έργου.

The post Ανδ. Μιχαηλίδης: Δεν έχει μπει σε “γυάλα προστασίας” η Χίος appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα