Αναζητούν σχολική στέγη για τους μαθητές

21:03 10/11/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Με αποκλειστικό θέμα την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων και την εξεύρεση λύσεων για κτίρια τα οποία έχουν κριθεί ακατάλληλα ή απαιτούνται εργασίες αποκατάστασης ή και μεταστέγασης, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου στο δημαρχιακό μέγαρο Αν. Σάμου.

Στην σύσκεψη συμμετείχε η περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου Μ. Παπαδανιήλ, ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Γ. Στάντζος,  αντιδήμαρχοι, οι δ/ντες της πρωτοβάθμιας και  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου καθώς και οι πρόεδροι των σχολικών επιτροπών όλων των βαθμίδων. Αναζητώντας λύσεις στο θέμα της στέγασης των

μαθητών, διερευνάται  η μετεγκατάσταση των μαθητών στις πληγείσες σχολικές μονάδες σε άλλα κτίρια ή ακόμα και σε κοντέινερ. 

Να σημειώσουμε ότι μετά τον φονικό σεισμό της 30ης Οκτώβρη οι ζημιές στις σχολικές μονάδες του νησιού είναι πολύ μεγάλες.

Σε συνολικά 44 σχολικές μονάδες του νησιού, οι 11 έχουν κριθεί προσωρινά ακατάλληλες.

Πρόκειται για σχολικές μονάδες στο Καρλόβασι, τη Χώρα, το Παλαιόκαστρο, το Άνω Βαθύ και το Πυθαγόρειο. Μόνο στον Δήμο Ανατολικής Σάμου, από τα 14 σχολεία, τα επτά αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα.

Εν τω μεταξύ με νέα απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου Β. Πανουράκη, παρατείνετε η διακοπή μαθημάτων σε όλες τις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, μονάδες Ειδικής Αγωγής (ΕΕΕΚ) Ειδικό Νηπιαγωγείο, Ειδικό Δημοτικό του Νομού Σάμου για επτά εργάσιμες ημέρες, έως και την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου, για λόγους προστασίας της ανθρώπινης ζωής στην τρέχουσα μετασεισμική δραστηριότητα.

 

The post Αναζητούν σχολική στέγη για τους μαθητές appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα