Αναβλήθηκε η σημερινή συνεδρίαση του ΚΑΣ για το Ελληνικό

11:42 13/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) που είχε προγραμματιστεί για σήμερα ώστε να συζητηθεί το σχέδιο ανάπτυξης του Ελληνικού αναβλήθηκε. Αναμένεται σύντομα η απόφαση επί της αναίρεσης που έχει κατατεθεί για τον χαρακτηρισμό σημαντικής έκτασης του πρώην αεροδρομίου ως δασικής.

Σημειωτέον ότι ο δασάρχης Πειραιά έχει χαρακτηρίσει δασική έκταση 37 στρέμματα στο πρώην αεροδρόμιο με το ΤΑΙΠΕΔ και την Lamda Development να έχουν καταθέσει ένσταση που αναμένεται να κριθεί σήμερα.

Το συνεδρίαση του ΚΑΣ για την κήρυξη μεγάλου τμήματος του Ελληνικού ως αρχαιολογικής ζώνης είχε συνεδριάσει την προηγούμενη Τετάρτη αλλά διακόπηκε. Οι υπηρεσίες της αρχαιολογικής υπηρεσίας έχουν εισηγηθεί να κηρυχθεί μεγάλο μέρος αρχαιολογική ζώνη.

Για να υλοποιηθεί το σχέδιο ανάπτυξης που έχει καταθέσει η Lamda Development, να εκδοθεί το προεδρικό διάταγμα και να υπογραφεί η τελική σύμβαση για το Ελληνικό μέχρι το τέλος του 2017, όπως προβλέπει το χρονοδιάγραμμα, το ζήτημα της αρχαιολογικής ζώνης και της δασικής έκτασης θα πρέπει να επιλυθούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα