Αναβαθμίζεται το ιστορικό κέντρο Λιβαδίου

13:40 9/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Εγκρίθηκε από το Πράσινο Ταμείο του Υπουργείου Περιβάλλοντος, η αίτηση χρηματοδότησης που υπέβαλε ο Δήμος Ελασσόνας για το έργο αναβάθμισης του ιστορικού κέντρου της κοινότητας Λιβαδίου.
Η μελέτη του έργου με τίτλο «Ανάπλαση – ενοποίηση χώρων ενδιαφέροντος του ιστορικού οικισμού Λιβαδίου του Δήμου Ελασσόνας» εκπονήθηκε από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ελασσόνας και είναι προϋπολογισμού 562.000,00 ευρώ.
Η χρηματοδότηση του έργου θα γίνει από το Πράσινο Ταμείο για το ποσό των 337.200,00 ευρώ, ενώ ο Δήμος θα καλύψει από ίδιους πόρους το επιπλέον

ποσό που θα προκύψει μετά από ανοιχτό διαγωνισμό.

Το Λιβάδι αποτελεί έναν παραδοσιακό ορεινό οικισμό σε υψόμετρο 1.250 μ. O κεντρικός οδικός άξονας, μετά από αρκετές επιστρώσεις νέων υλικών (χώμα, τσιμέντο και άσφαλτος), σήμερα δίνει την εικόνα ενός αυτοκινητοδρόμου που αποτρέπει όποια εντύπωση παραδοσιακής αισθητικής θα μπορούσε κανείς να αποκομίσει.

Σχολιάζοντας την έγκριση της μελέτης ο Δήμαρχος Ελασσόνας Ν. Γάτσας δήλωσε: «Η ανάπλαση του κεντρικού δρόμου του Λιβαδίου αποτελεί ένα μεγάλο έργο ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Δήμου μας.

Το Λιβάδι αποτελεί σήμερα το σημαντικότερο προορισμό για τους επισκέπτες της περιοχής, καθώς συνδυάζει την ιστορική-πολιτιστική κληρονομιά με την αγροκτηνοτροφική παράδοση και τα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα. Ο κεντρικός δρόμος του Λιβαδίου θα ανακατασκευαστεί και θα αποτελεί κόσμημα για το όμορφο Λιβάδι του Ολύμπου».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα