Ανακοινώσεις φορέων: καταδικάζουν την επίθεση σε πλήρωμα του ΕΚΑΒ

15:07 20/5/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Καταδικάζουν με ανακοινώσεις τους την επίθεση που δέχτηκαν διασώστες του ΕΚΑΒ από γονιό που θεώρησε ότι άργησαν να φθάσουν για να παραλάβουν το γιο του από το σχολείο (ευτυχώς για το παιδί δεν χρειάστηκε τελικά να γίνει διακομιδή στο νοσοκομείο). Αποτέλεσμα της επίθεσης να σπάσει το παρμπρίζ με αποτέλεσμα αυτό να παροπλιστεί μέχρι την αντικατάσταση και τον καθαρισμό του.

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΙΟΥ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου θεωρεί υποχρέωσή του να καταδικάσει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο

την απρόκλητη λεκτική και σωματική επίθεση σε πλήρωμα του ΕΚΑΒ Χίου κατά τη διάρκεια επείγουσας διακομιδής την Τετάρτη 15/05/2019. Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, όπως και σε όλους τους τομείς του Εθνικού Συστήματος Υγείας, υπερβάλλουν εαυτούς κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες για να ανταποκριθούν στο δύσκολο έργο τους και για το λόγο αυτό ανάλογα συμβάντα είναι απόλυτα καταδικαστέα από το σύνολο της κοινωνίας.
Με την ευκαιρία ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου εμμένει στην πάγια θέση του για ενίσχυση του ΕΚΑΒ Χίου τόσο σε προσωπικό όσο και σε οχήματα ώστε να παρέχει ακόμα καλύτερες υπηρεσίες.

ΣΕΣΝΟΧ

Το ΣΕΣΝΟΧ καταδικάζει απερίφραστα, την απρόκλητη σωματική και λεκτική επίθεση που δέχθηκε το πλήρωμα του ΕΚΑΒ Χίου κατά την διάρκεια επείγουσας διακομιδής περιστατικού στις 15-05-19.

Εμείς, οι υγειονομικοί δηλώνουμε ότι, καθημερινά βρισκόμαστε στο πλευρό του Χιώτικου λαού κάτω από αντίξοες συνθήκες και παρ’ όλες τις ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό, επιτελώντας στο ακέραιο το λειτούργημά μας.

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να μετατρέψει τους εργαζόμενους σε «σάκο του μποξ», όταν ο πραγματικός υπαίτιος της βάρβαρης πραγματικότητας, που βιώνουμε σήμερα ως ασθενείς και ως εργαζόμενοι δεν είναι άλλος από την εδώ και δεκαετίες εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική στο χώρο της υγείας, που οδηγεί στη διάλυση του ΕΚΑΒ και των μονάδων υγείας και τσακίζει την κοινωνική ασφάλιση, μετατρέποντας την Υγεία από κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα.

Τέλος, δηλώνουμε ότι το ΣΕΣΝΟΧ θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό των εργαζομένων του ΕΚΑΒ, που υπηρετούν τον συνάνθρωπό μας, 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο!

Για το ΔΣ

Επιστολή Αντιπεριφερειάρχη Χίου σε
Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ Χίου

Αγαπητοί φίλοι

Θα ήθελα με την παρούσα επιστολή μου να εκφράσω την εκτίμησή μου για το έργο που επιτελείτε και να καταδικάσω απερίφραστα την απρόκλητη και αναίτια λεκτική και σωματική επίθεση που δέχθηκε πλήρωμα του ΕΚΑΒ πρόσφατα στο νησί μας.

Σας διαβεβαιώνω για την απόλυτη συμπαράστασή μου στα αιτήματα που έχει διατυπώσει το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ Χίου.

Κλείνοντας θα ήθελα επίσης να σας διαβεβαιώσω ότι η τοπική μας κοινωνία βλέπει στο πρόσωπο των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ σκληρά εργαζόμενους κάτω από αντίξοες συνθήκες και υπερασπιστές του πιο πολύτιμου αγαθού, της ανθρώπινης ζωής.

Φιλικά

Σταμάτης Κάρμαντζης

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΧΙΟΥ.

The post Ανακοινώσεις φορέων: καταδικάζουν την επίθεση σε πλήρωμα του ΕΚΑΒ appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα