Ανακατασκευή του Ιατρείου Παλαιόχωρας

12:53 3/8/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε ανακατασκευή του κτηρίου του Περιφερειακού Ιατρείου στην Παλαιόχωρα, προχωρά ο Δήμος Καντάνου – Σελίνου καθώς, όπως αναφέρεται σε χθεσινή ανακοίνωση, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την περασμένη Τετάρτη εγκρίθηκε ομόφωνα η μελέτη του έργου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Καντάνου – Σελίνου, «το κτίσμα είναι δωρεά του αείμνηστου Στυλιανού Πολιουδόβαρδα, παρουσιάζει δε, ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον και με την ολοκλήρωση της ανακαίνισης και ανάδειξης του, θα αποτελέσει ένα αρχιτεκτονικό στολίδι για την περιοχή. Προβλέπεται η διατήρηση της διάταξης των

κυρίων χώρων εξυπηρέτησης του ιατρείου στο ισόγειο, διαμορφώνοντας ταυτόχρονα τους χώρους υγιεινής σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις. Σε ό,τι αφορά τον 1ο όροφο θα διαμορφωθούν δύο διαμερίσματα που θα χρησιμοποιούνται για κατοικίες των ιατρών».
Προγραμματική σύμβαση
με 7η ΥΠΕ Κρήτης
Το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε επίσης ομόφωνα την προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου Καντάνου-Σελίνου και Διοίκησης 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης για την υλοποίηση του Έργου: “Ανακαίνιση – Αναδιαρρύθμιση Πολιουδοβάρδειου Περιφερειακού Ιατρείου Παλαιόχωρας και κατεδάφιση αυθαίρετης προσθήκης”.
Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δήμου Καντάνου – Σελίνου, «κατόπιν των δύο ανωτέρω αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και μετά από την απόφαση Έγκρισης της Χρηματοδότησης από το Υπουργείο Υγείας, ο Δήμος είναι έτοιμος να προβεί στην διενέργεια του Διαγωνισμού για την υλοποίηση του Έργου».
Ο Δήμαρχος Αντώνης Περράκης «εκφράζει την ικανοποίησή του για το σπουδαίο αυτό έργο που θα έχει σαν αποτέλεσμα την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας προς όφελος των κατοίκων και όλης της τοπικής κοινωνίας. Ευχαριστεί θερμά όλους όσους συνέβαλλαν στην υλοποίηση του έργου, τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κύριο Παύλο Πολάκη, την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης και την Υποδιοικήτρια της 7ης ΥΠΕ κυρία Ελένη Γιακουμάκη», καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα