Αναγκαία η πρόσληψη μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Χανίων κή Covid 19 (audio)

20:17 3/9/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην ανάγκη στελέχωσης του Νοσοκομείου με μόνιμο νοσηλευτικό προσωπικό, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων ο πρόεδρος του Συλλόγου των εργαζομένων στο νοσηλευτικό ίδρυμα, Βαρδής Γεωργακάκης, με αφορμή και το κρούσμα κορονοϊού σε νοσηλεύτρια, μόλις αυτή γύρισε από τις διακοπές της.

Ο κ. Γεωργακάκης τόνισε επίσης ότι καθίσταται αναγκαία η ανανέωση των συμβάσεων των 300 περίπου επικουρικών εργαζόμενων η οποία λήγει τον Οκτώβριο, προκειμένου να αποφευχθεί η κατάρρευση του συστήματος.

Αυτό που

μας ανησυχεί είναι η άνοδος των κρουσμάτων όπως προκύπτουν τόσο από τους ελέγχους ασθενών εντός του Νοσοκομείου Χανίων, όσο και από τα αντίστοιχα τεστ των ιδιωτικών κλινικών, επεσήμανε ο κ. Γεωργακάκης και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη λειτουργία τις επόμενες ημέρες του μοριακού αναλυτή στο Ίδρυμα, αφού θα δίνεται η δυνατότητα να βγαίνουν τα αποτελέσματα σε διάστημα δύο μόλις ωρών.

Ταυτόχρονα σε εξέλιξη είναι οι εργασίες για τη λειτουργία έξι συνολικά κλινών σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Covid, μετά τη δωρεά του Ιδρύματος «Νιάρχος». Η ειδική μονάδα αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί σε δύο μήνες.


Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Γεωργακάκη στην ΕΡΤ Χανίων:

Ρεπορτάζ: Κ. Πολύζου / Ηλ. Επεξεργασία: Β. Χειμώνας

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα