«Αναδιφώντας την ιστορία των Δυτικών Λόφων της Αθήνας»

17:09 7/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Για την παρουσίαση της μακραίωνης, πολυκύμαντης και μαγικής ιστορίας των Δυτικών Λόφων της Αθήνας, ο «Άλλος Τόπος Επικοινωνίας και Πολιτισμού» διοργανώνει θεματική εκδήλωση που συνδυάζει τη διάλεξη και τη ξενάγηση.

Με γενικό τίτλο «Αναδιφώντας την ιστορία των Δυτικών Λόφων της Αθήνας (Μουσών – Πνύκας – Νυμφών)» η αρχαιολόγος Όλγα Δακουρά – Βογιατζόγλου θα παρουσιάσει τη Δευτέρα

13/3/2017, στις 7.30 μμ, στη Βίλα Στέλλα του Ηρακλείου Αττικής (Γαλήνης & Σοφίας), μαρτυρίες, πηγές, λαμπρά αλλά και τα ταπεινά αρχαιολογικά ευρήματα που συγκροτούν την ιστορία των λόφων Μουσών (ή Φιλοπάππου), Πνύκας και Νυμφών.

Θα ακολουθήσει την Κυριακή 19/3/2017 ξενάγηση (σημείο συνάντησης σταθμός Μετρό Ακρόπολης 10.30 πμ) με την κ. Βογιατζόγλου, η οποία έχοντας από το 1998 την ευθύνη του αρχαιολογικού χώρου των λόφων Μουσών – Πνύκας – Νυμφών στην Α΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, είχε την ευτυχία να ανασκάψει σπάνιες ταφές (όπως ταφή αυλητρίδας) και «μαγικά» σπήλαια όπου κατοικούσαν εκτός των άλλων, Μοίρες, Νύμφες ή Νεράιδες.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο «Άλλος Τόπος Επικοινωνίας και Πολιτισμού» διοργανώνει δέκα συνολικά θεματικές ξεναγήσεις για «την Αθήνα μέσα από τα μνημεία της». Υπεύθυνη του ιδιαίτερα επιτυχημένου θεματικού κύκλου (Νοέμβριος 2016-2017) είναι η αρχαιολόγος – ξεναγός Χάρη Βελαχουτάκου.

Ιnfo
Περισσότερες πληροφορίες:
Fb: Άλλος Τόπος Επικοινωνίας & Πολιτισμού “the-official-page”.
Email: α[email protected].

Keywords
Τυχαία Θέματα