Ανάδειξη Κοιλάδας Τεμπών, Σήραγγες και Οδικοί Άξονες

17:58 13/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Εξαιρετικού ενδιαφέροντος ήταν η ημερίδα που πραγματοποίησε η ΠΕΔ Θεσσαλίας στις 11/06/2016 στα Αμπελάκια με θέμα «Ανάδειξη – Αξιοποίηση Κοιλάδας Τεμπών, Σήραγγες και Οδικοί Άξονες (ΠΑΘΕ, Ε65)».

Ο Δήμαρχος Τεμπών Κολλάτος Κωνσταντίνος αναφέρθηκε στον προγραμματισμό και στις πρωτοβουλίες του Δήμου Τεμπών για την Τουριστική Ανάπτυξη της περιοχής, για την ανάπλαση των Τεμπών και για τη σπουδαιότητα των μεγάλων έργων (σήραγγες – οδικοί άξονες) όχι μόνο για την περιοχή των Τεμπών αλλά και για ολόκληρη η χώρα.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας Κωτσός επεσήμανε ότι

η κατασκευή των σηράγγων και η ολοκλήρωση της οδοποιίας είναι τεράστια έργα όχι μόνο για τη Θεσσαλία αλλά και για όλη την Ελλάδα με τεράστια σημασία στην οικονομία και τις μεταφορές. Η ανάπλαση της κοιλάδας των Τεμπών θα δημιουργήσει νέα αναπτυξιακά δεδομένα για την περιοχή και θα αναγορευθεί ως ένας από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας. Δεν θα είναι πλέον τόπος διέλευσης αλλά στοχευμένος τόπος προορισμού

Την εισήγηση με τίτλο «Σήραγγες Κοιλάδας Τεμπών – Δρόμοι Ανάπτυξης Θεσσαλίας – ΠΑΘΕ» ανέπτυξε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.» Γκατσώνης Δημήτριος. Αναφέρθηκε λεπτομερώς στην εξέλιξη αυτού του τεράστιου έργου, στην διαχρονική του εξέλιξη, στους χρόνους παράδοσης αλλά και στον προϋπολογισμό του. Η δεύτερη σήραγγα έχει μήκος 6 χιλιόμετρα και είναι η μεγαλύτερη σήραγγα των Βαλκανίων και αποτελεί μόνο ένα κομμάτι του συνολικού έργου το οποίο θα περατωθεί και θα παραδοθεί τον Μάρτιο του 2017. Με την ολοκλήρωση του έργου η διαδρομή Λάρισας – Θεσσαλονίκης θα μειωθεί κατά 25 περίπου λεπτά της ώρας χωρίς να υπάρχει επιβάρυνση στο κόστος των διοδίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα