Αν. Μακεδονία: Εμβολιασμοί, rapid tests και νέες μολύνσεις

09:54 12/1/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Δέκα νέες μολύνσεις κορονοϊού ανακοίνωσε, χθες, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας για την Ανατολική Μακεδονία. Οι οχτώ αφορούν στην Καβάλα κι από μία σε Θάσο και Περιφερειακή Ενότητα Δράμας.
Στο Γενικό Νοσοκομείο της Καβάλας οι εμβολιασμοί, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας για το υγειονομικό του προσωπικό, σήμερα και αύριο συνεχίζονται με τους εργαζόμενους στα Κέντρα Υγείας.

Την εγγραφή των υπερήλικων που δεν έχουν ιδιαίτερη εξοικείωση με τις νέες τεχνολογίες, στην ειδική πλατφόρμα

του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα εμβολιασμού κατά του covid-19, θα αναλάβουν οι δήμοι Παγγαίου και Καβάλας. Οι ενδιαφερόμενοι της Καβάλας μπορούν να επικοινωνούν με το ΚΑΠΗ που βρίσκεται στην περιοχή τους. Όσοι αδυνατούν να έρθουν σε επαφή με τους υπεύθυνους των ΚΑΠΗ, θα εξυπηρετηθούν από τους εργαζόμενους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι». Οι ενδιαφερόμενοι του δήμου Παγγαίου, μπορούν επίσης να προγραμματίσουν το ραντεβού τους με την βοήθεια του προσωπικού του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και των ΚΕΠ καλώντας στις Δημοτικές Ενότητες Ελευθερούπολης, Ελευθερών, Παγγαίου, Πιερέων και Ορφανού, 8 το πρωί με 2 το μεσημέρι.

Σήμερα συνεχίζονται οι δειγματοληψίες από τις Κινητές Μονάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στη Δράμα. Rapid tests διενεργούνται στην πλατεία Ελευθερίας, στο Κέντρο Ενημέρωσης Πολιτών, από τις 9 το πρωί έως τη 13.30 το μεσημέρι. Για την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου, έχουν προγραμματιστεί, τις ίδιες ώρες, drive through tests μπροστά από την Στρατιωτική Λέσχη αλλά και το Παγοποιείο της πόλης. Ο δήμος Καβάλας, σε συνεργασία με τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ έχει προγραμματίσει rapid test για τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής, αύριο (Τετάρτη), 13:30 με 15:30 το μεσημέρι, στον ισόγειο χώρο του Δημαρχείου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα