Αμετανόητος ο Όρμπαν – Αντιδράσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων (video)

22:06 3/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Αμετανόητος εμφανίζεται ο σκληροπυρηνικός πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν. Το δημοψήφισμα για τις υποχρεωτικές ποσοστώσεις των μεταναστών ακυρώθηκε διότι η προσέλευση των ψηφοφόρων ήταν μικρότερη από το 50% ωστόσο ο Όρμπαν θεωρεί ότι είναι δικαιωμένος από το 98% που ψήφισαν ΟΧΙ και προαναγγέλλει συνταγματικές αλλαγές προκειμένου να καταστήσει νόμιμο το αποτέλεσμα. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «σέβεται

τη δημοκρατική βούληση όσων ψήφισαν αλλά και όσων δεν ψήφισαν», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ο πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν χαρακτήρισε το αποτέλεσμα «εξαιρετικό» και άφησε να εννοηθεί ότι παρά το εξαιρετικά υψηλό ποσοστό όσων δεν πήγαν στις κάλπες εξακολουθεί να διαθέτει την εντολή να πάει στις Βρυξέλλες αυτή την εβδομάδα προκειμένου να διασφαλίσει «ότι δεν θα πρέπει να μας αναγκάσουν να δεχθούμε στην Ουγγαρία ανθρώπους με τους οποίους δεν θέλουμε να ζήσουμε μαζί».
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός είπε επιπλέον ότι σκοπεύει να καταθέσει σχετική τροπολογία προκειμένου να καταστεί νόμος το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.
Ανέφερε ακόμη ότι ο αριθμός των ψηφοφόρων που ψήφισαν ΟΧΙ, δηλαδή 3,23 εκ των 8,24 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων ήταν μεγαλύτερος σε σύγκριση με τα 3,05 εκατομμύρια που ψήφισαν το 2003 υπέρ της έντασης της Ουγγαρίας στην ΕΕ. «Αυτό το όπλο θα είναι αρκετά ισχυρό απέναντι στις Βρυξέλλες» δήλωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα