Αμεσα αποσυμφόρηση του ΚΥΤ της ΒΙΑΛ, ζητά η ΣυμμαΧία Αξιών

00:06 16/1/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

«Η συζήτηση για δομή 500 ατόμων, μόνο για υποδοχή και ταυτοποίηση, θα ξεκινήσει εφόσον το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου τηρήσει τη δέσμευσή του για ριζική αποσυμφόρηση του νησιού. Πρέπει να γίνει άμεσα. Δεν υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία», δήλωσε κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης τύπου στα τοπικά μέσα της Χίου, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “ΣυμμαΧίας Αξιών”, Κώστας Τριαντάφυλλος.
Με αφορμή τη συμπλήρωση 1,5 έτους θητείας της δημοτικής αρχής, ο κ. Τριαντάφυλλος άσκησε κριτική στη Δημοτική Αρχή εγκαλώντας την για αδιαφάνεια, πελατειακού τύπου προσλήψεις, καθώς και για

απ’ ευθείας αναθέσεις.
Ο κ. Τριαντάφυλλος αναφέρθηκε αρχικά στην απόφαση του Πρωτοδικείου Χίου που διατάσσει την επιστροφή των εγκαταστάσεων της ΒΙΑΛ στο Δήμο Χίου, τονίζοντας ότι ο Υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης, πρέπει να εκτελέσει εδώ και τώρα την απόφαση, προχωρώντας στην αποσυμφόρηση άμεσα του νησιού, τηρώντας τις δεσμεύσεις του και σεβόμενος την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.
«Η Χίος σηκώνει εδώ και χρόνια δυσανάλογο βάρος από αυτό που της αναλογεί. Δεν θα δεχτούμε καμία υπερδομή φαραωνικού τύπου, 3.000 – 4.000 ατόμων, σαν αυτή που σχεδιάζει η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Μετανάστευσης. Η συζήτηση για δομή 500 ατόμων, μόνο για υποδοχή και ταυτοποίηση, θα ξεκινήσει εφόσον το Υπουργείο τηρήσει τη δέσμευσή του για ριζική αποσυμφόρηση του νησιού. Πρέπει να γίνει άμεσα» τόνισε ο Κώστας Τριαντάφυλλος.
Επίσης αναφέρθηκε στην ανάγκη να αποκτήσει στρατηγικό όραμα η Χίος και masterplan η πόλη, ο επικεφαλής της ΣυμμαΧίας Αξιών, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι το μεγάλο στοίχημα είναι να ενισχυθεί η περιφέρεια και τα απομακρυσμένα χωριά, που οδεύουν προς ερημοποίηση, με νέες υποδομές και εξειδικευμένες και ποιοτικές θέσεις εργασίας. Παράλληλα τόνισε ότι χρειάζεται να εκπονηθούν οι αναγκαίες μελέτες για την ανάδειξη της Χίου ως τουριστικού προορισμού, απαραίτητη προϋπόθεση για την οικονομική ανάπτυξη του τόπου.
Τέλος ο κ. Τριαντάφυλλος αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα αθλητικά και πολιτιστικά σωματεία, επισημαίνοντας ότι η Δημοτική Αρχή πρέπει να προβλέψει ανάλογη χρηματοδότηση και να τα εντάξει σε έναν ολοκληρωμένο αθλητικό σχεδιασμό. Όσον αφορά στα αθλητικά έργα, έθεσε ως προτεραιότητα την αντικατάσταση των κουλουάρ στο δημοτικό στάδιο, την βελτίωση και αξιοποίηση του Κλειστού Γυμναστηρίου, αλλά και των υποδομών εκτός πόλεως, όπως το Κλειστό Καρδαμύλων, προκειμένου όλοι να έχουν τη δυνατότητα να αθληθούν.

The post Αμεσα αποσυμφόρηση του ΚΥΤ της ΒΙΑΛ, ζητά η ΣυμμαΧία Αξιών appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα