Αλματώδης αύξηση κρουσμάτων και θανάτων της πανδημίας στην Ευρώπη

12:51 4/11/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

ΕΡΤ Στρασβούργο: Ανταπόκριση Κώστας Δαβάνης

Αύξηση κατά 22% σε νέα κρούσματα και 43% αύξηση στους θανάτους σημείωσε η ευρωπαϊκή ήπειρος τις τελευταίες 7ημέρες σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Συγκεκριμένα την υψηλότερη αριθμητική αύξηση κρουσμάτων καταγράφουν η Γαλλία, η Ιταλία

και το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ η Ανδόρα, η Τσεχία και το Βέλγιο κατέγραψαν την μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων σε σχέση με τον πληθυσμό τους. Η Γαλλία αντιπροσωπεύει τον τρίτο υψηλότερο αριθμό νέων κρουσμάτων παγκοσμίως, με περισσότερες από 275.000 περιπτώσεις κορωναιού την περασμένη εβδομάδα, με συνολικά 4.200 κρούσματα ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Έτσι στις 29 Οκτωβρίου, αναφέρθηκαν 24.000 εισαγωγές ασθενών, εκ των οποίων 3.500 άτομα χρειάστηκαν εντατική φροντίδα με την πλειοψηφία των κρουσμάτων να αφορά σε άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω.

Το Βέλγιο και η Ιταλία σημειώνουν επίσης ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων καταλαμβάνοντας την 2η και 9η υψηλότερη θέση νέων κρουσμάτων στην Ευρώπη, αντίστοιχα. Τα νέα κρούσματα στο Βέλγιο μειώθηκαν κατά 21% από την περασμένη εβδομάδα, αυξήθηκαν όμως κατά 72% σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα στην Ιταλία σε 175.000 νέα κρούσματα. Παρά την πτώση του αριθμού των κρουσμάτων στο Βέλγιο, αυτό εξακολουθεί να κατέχει μία από τις υψηλότερες θέσεις στον αριθμό νέων κρουσμάτων με 7.000 νέα κρούσματα ανά ένα εκ. κατοίκους, ενώ ο αντίστοιχος αριθμός στην Ιταλία διαμορφώθηκε στις 2800 περιπτώσεις ανά ένα εκατομμύριο.

Στην Ελβετία, ο αριθμός των νέων περιπτώσεων αυξήθηκε επίσης σημαντικά τον Οκτώβριο, αυξάνοντας τα κρούσματα σε εβδομαδιαία βάση από 2500 νέες περιπτώσεις από τα μέσα Απριλίου έως τα τέλη Σεπτεμβρίου σε 50.000 νέα κρούσματα την προηγούμενη εβδομάδα. Παράλληλα αυξήθηκε σημαντικά ο αριθμός νοσηλευομένων όπως και το ποσοστό θετικότητας σε 22,5%. Η μέση ηλικία των κρουσμάτων αυξάνεται σταθερά από τα 33 στα 42 έτη.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αλματώδης, Ευρώπη,almatodis, evropi