Αλληλεγγύη της Ελλάδας προς τον βρετανικό λαό για την «τυφλή» επίθεση (video)

13:48 23/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο καταδίκασε το σύνολο του πολιτικού κόσμου στην Αθήνα. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ με τον οποίο είχε συνάντηση εξέφρασαν μπροστά στις κάμερες τα συλλυπητήρια τους προς το λαό της Βρετανίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υπογράμμισε ότι πρέπει όλοι οι Ευρωπαίοι να εκφράσουμε την συμπαράστασή μας στον λαό του Ηνωμένου

Βασιλείου και στην ηγεσία του, και να επισημάνουμε ότι θα είμαστε αμείλικτοι απέναντι σε φαινόμενα τρομοκρατίας, κατά της ανθρωπότητας. «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Θα υπερασπισθούμε τον ‘Ανθρωπο και τη Δημοκρατία, απέναντι σε οποιαδήποτε πρόκληση. Την υπεράσπιση αυτή, του Ανθρώπου και της Δημοκρατίας, εμείς οι Ευρωπαίοι τη νιώθουμε όχι μόνο για τους λαούς μας, αλλά για ολόκληρη την ανθρωπότητα, γιατί αυτή ακριβώς είναι η αποστολή της Ευρώπης. Σε ολόκληρο τον κόσμο να υπερασπισθεί την Ειρήνη, την Δημοκρατία, τον ‘Ανθρωπο» σημείωσε.

Απερίφραστη καταδίκη εξέφρασε χθες και ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πριν τη συνάντηση με τον Γερμανό αντικαγκελάριο κ. Γκάμπριελ.

Keywords
Τυχαία Θέματα