Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και απεγκλωβισμό τους από τα νησιά το μήνυμα σήμερα από τη Μυτιλήνη

00:07 8/2/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Συλλαλητήριο με το πλαίσιο αιτημάτων της πανσαμιακής κινητοποίηση για το προσφυγικό μεταναστευτικό ζήτημα , πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη από το εργατικό κέντρο και τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ .

Το μήνυμα της σημερινής συγκέντρωσης είναι αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες που διαβιούν στα νησιά και απεγκλωβισμό τους από τη χώρα.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Γραμματέας της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Στρατής Κόμβος τόνισε ότι «μόνο όταν πορευθούμε ο ένας δίπλα στον άλλον μπορούμε να κατακτήσουμε μια δίκαιη ζωή για μας και τα παιδιά μας».

Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Θοδωρής Ασλανίδης ο οποίος τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει την ευθύνη για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα νησιά ενώ και το ζήτημα της αποσυμφόρησης που μπαίνει δε δίνεται λύση καθώς οι πρόσφυγες παραμένουν στα νησιά παρά τη θέλησή τους. Για το θέμα του νησιώτικου ΦΠΑ ο κ. Ασλανίδης είπε ότι «δε το χωρά ο νους ότι η κυβέρνηση αποφάσισε ότι για να υπάρχει μειωμένος ΦΠΑ , πρέπει να υπάρχει ο πόνος των ανθρώπων και οι απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης. Δε μπορεί να είμαστε αμέτοχοι και να παρακολουθούμε τους ανθρώπους αυτούς να αργοπεθαίνουν δίπλα μας».

Ακολούθησε πορεία στην κεντρική αγορά της πόλης και στην προκυμαία, ολοκληρώνοντας τη σημερινή κινητοποίηση.

The post Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και απεγκλωβισμό τους από τα νησιά το μήνυμα σήμερα από τη Μυτιλήνη appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα