Στους 98 τα θύματα λόγω Covid19-Θετική στον ιό νοσηλεύτρια στις Σέρρες-Ελπίδες δίνει το θεραπευτικό σχήμα της ρεμντεσιβίρης (live+video)

13:01 12/4/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Άλλοι πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από χθες το βράδυ ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων από τον κορονοϊό στη χώρα μας στους 98, κάτι που θα ανακοινωθεί επισήμως το απόγευμα από τον ΕΟΔΥ. Πρόκειται για μία 60χρονη γυναίκα από την Πτολεμαΐδα που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ και τέσσερις άνδρες, οι δύο ηλικίας 60-61 ετων οποίοι είχαν υποκείμενα νοσήματα και νοσηλεύονταν στο «Σωτηρία», και άλλοι

δύο στο ΝΙΜΙΤΣ. Παράλληλα, ανησυχία προκαλεί η είδηση ότι νοσηλεύτρια στις Σέρρες προσβλήθηκε από τον ιό, ενώ και ένας ιδιώτης γιατρός στην Αιτωλοακαρνανία επίσης διαγνώσθηκε θετικός. Σε 2.081 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μέχρι στιγμής. Ωστόσο, ενθαρρυντικά για την επόμενη μέρα κινείται η καμπύλη της νόσου στην Ελλάδα, με τις αρχές να επισημαίνουν ότι τα περιοριστικά μέτρα λειτουργούν, και από την επαγρύπνηση όλων εξαρτάται το πότε θα υπάρξει άρση ορισμένων από αυτά, ενώ ελπίδες δίνει ενδοφλέβιο φάρμακο, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε χθες ο κ. Τσιόδρας. 

Παρακολουθείστε όλες τις εξελίξεις απευθείας από την ΕΡΤ1

Η 56χρονη νοσηλεύτρια στις Σέρρες εργάζεται στα επείγοντα και διαγνώσθηκε θετική λίγες μέρες μετά τη διάγνωση 47χρονης συναδέλφου της που εργάζεται στο ίδιο τμήμα. Είναι σε το 11ο κρούσμα στο νομό και το 3ο στον τομέα της υγείας στην περιοχή.

Η Ερευνητική Δραστηριότητα του Πανεπιστημίου Αιγαίου σχετικά με τον COVID-19

Πηγή ΕΡΤ, Ρεπορτάζ Σ. Πατραμάνη, Ελ. Θεοχαρούλη, Δ. Αμαραντίδου

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα