Αλέξης Τσίπρας στην Ευρωβουλή: Καταργήσαμε την υποχρεωτικότητα της Σαρία στη Θράκη και ολοκληρώνουμε την κατασκευή μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα

11:59 11/9/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Ως ένα από τα μέτρα που συνιστούν τον εκσυγχρονισμό της χώρας κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής του κατέταξε ο Αλέξης Τσίπρας τη μεταρρύθμιση για τη Σαρία στη Θράκη, κατά την ομιλία του για το μέλλον της Ευρώπης, στο Ευρωκοινοβούλιο, στο Στρασβούργο, το πρωί της Τρίτης.

Στο πλαίσιο της συζήτησης που γίνεται για το μέλλον της Ε.Ε. και την αναθεώρηση της συνθήκης της Λισσαβώνας, ο Έλληνας Πρωθυπουργός είναι καλεσμένος της

Ευρωβουλής και είχε εκτενή ομιλία στην έναρξης της συνεδρίασης και της συζήτησης που ακολούθησε.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις που θεωρεί ένα από τα επιτεύγματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που δεν είχαν γίνει για πολλά χρόνια σημειώνοντας ότι “καταργήσαμε την υποχρεωτική προσφυγή στη Σαρία για τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης” μιλώντας στην έδρα της Ευρωβουλής αλλά και λίγα μέτρα μακριά από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όπου η Σαρία έχει αποτελέσει συχνά, αντικείμενο προσφυγών. Άλλωστε, το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα έχει ανοίξει η συζήτηση για την καθυστέρηση εφαρμογής του νόμου που ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία στη Βουλή.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του είπε «ολοκληρώνουμε την κατασκευή μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα. Επιπλέον, σε μια Ευρώπη που θεριεύει ο ρατσισμός και η ξενοφοβία, η Ελλάδα έκανε ότι περισσότερο μπορούσε για να διαχειριστεί τις τεράστιες προσφυγικές ροές με όρους ανθρωπισμού και προστασίας του διεθνούς δικαίου».

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός υπερτόνισε πως «την ώρα που άλλες χώρες παραβίαζαν μονομερώς τις ευρωπαϊκές αποφάσεις και ύψωναν φράκτες, η οικονομικά χτυπημένη Ελλάδα αντιστάθηκε στις σειρήνες του μίσους. Οι τοπικές κοινωνίες έδωσαν μαθήματα ανθρωπιάς και η κοινωνία των πολιτών κινητοποιήθηκε αποτελεσματικά σε συνεργασία με το κράτος, την ΕΕ και τους διεθνείς οργανισμούς».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα