Αλεξανδρούπολη: Σε ντοκιμαντέρ οι ομορφιές της Σαμοθράκης

09:52 15/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Το μεγαλείο της φύσης που έχει η Σαμοθράκη, ξεδιπλώνεται μέσα από ένα ντοκιμαντέρ 30 λεπτών με την υπογραφή της σκηνοθέτιδος κ .Αγγελικής Αριστομενοπούλου και την Παραγωγή του Ελληνικού Κέντρου Πολιτισμού.
«Πρόκειται για μια εικαστική ταινία μικρού μήκους 30 λεπτών, υψηλής αισθητικής, όπου αναδεικνύονται όλες οι ομορφιές του νησιού (φύση, νερά, καταρράκτες, βουνά, παραλίες,) μέσα από τέσσερις ιστορίες των κατοίκων,» είπε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας η κ. Αριστομενοπούλου και τόνισε πως « στόχος μας ήταν να προσελκύσουμε το ενδιαφέρον των επισκεπτών

στο νησί .»

Σύμφωνα με την κ. Αριστομενοπούλου,η πρόταση και η ιδέα της δημιουργίας του ντοκιμαντέρ ήρθε από τον Κώστα Γαβρά και την Ελληνική κοινότητα της Γαλλίας κατά την διάρκεια αναστήλωσης της Νίκης της Σαμοθράκης.

« Θεωρήσαμε ότι, από την στιγμή που υπάρχει η Νίκη στο Λούβρο και την βλέπουν εκατομμύρια άνθρωποι από όλο τον κόσμο κάθε χρόνο ,είναι σημαντικό να γνωρίσουν και τον τόπο από τον οποίο κατάγεται,» είπε η κ. Αριστομενοπούλου.

Η πρώτη επίσημη παρουσίαση στους κατοίκους του νησιού θα γίνει στις 24 Σεπτεμβρίου, ενώ έχουν προηγηθεί άλλες δυο παρουσιάσεις μια στο Μουσείο της Ακρόπολης και άλλη μια στην Ουνέσκο στο Παρίσι.

Συντάκτης :Όλγα Ορφανίδου
Φώτο Όλγα Ορφανίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα