Αλεξανδρούπολη: «Πράσινο φως» για το νέο Λύκειο Φερών

18:18 12/4/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Μετά από καθυστερήσεις, αντιδράσεις και διαμαρτυρίες μαθητών ,γονέων και καθηγητών, δόθηκε το «πράσινο φώς» για το νέο Λύκειο Φερών. Την ανακοίνωση της ένταξης κατασκευής του νέου Λυκείου Φερών στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανατολική Μακεδονία και Θράκη» 2014-2020 προϋπολογισμού 3 εκ. ευρώ έκανε ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε στην Δημοτική Ενότητα Φερών.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο διώροφο

κτίριο 1.200τμ ,δυναμικότητας 150 μαθητών .
Παράλληλα ο κ.Μετιος ανακοίνωσε την κατασκευή του 1ου και 18ου νηπιαγωγείου Αλεξανδρούπολης προϋπολογισμού 1εκ.375.000 ευρώ, την ένταξη στο ΕΣΠΑ νέων αιθουσών στο γυμνάσιο και Λύκειο στον Λιμένα της Θάσου προϋπολογισμού 328.000 ευρώ, καθώς και την βελτίωση και αναβάθμιση του 2ου δημοτικού σχολείου Ελευθερούπολης

«Η περιφέρεια ΑΜΘ θέτει σε προτεραιότητα την στήριξη της παιδείας,» είπε ο κ. Μέτιος αναφερόμενος στο συνολικό πρόγραμμα της παιδείας και τόνισε πως η περιφέρεια διαθέτει 54,4 εκ ευρώ από το επιχειρησιακό πρόγραμμα για την στήριξη της παιδείας στην περιοχή .
Από αυτά τα 54,4 εκ ευρώ όπως διευκρίνησε ο κ. Μέτιος, τα 47,7 εκ ευρώ αφορούν υποδομές νέες, η αναβάθμιση και συντήρηση υφιστάμενων σχολικών μονάδων και στις τρείς βαθμίδας της εκπαίδευσης. Επίσης 3εκ ευρώ διατίθενται για σύγχρονο εξοπλισμό πληροφορικής και επικοινωνίας σε όλες τις σχολικές μονάδες, ενώ 2 εκ ευρώ διατίθενται για την στήριξη ,την εκπαίδευση της δομής Διά Βίου Μάθηση ενηλίκων και 1,7 εκ ευρώ για την στήριξη μαθητών με αναπηρία και ειδικές δεξιότητες..

Συντάκτης : Όλγα Ορφανίδου

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα