Αλεξανδρούπολη: Η Δημοτική βιβλιοθήκη συμμετέχει στην συνάντηση Δικτύων Βιβλιοθηκών πέντε Σκανδιναβικών χωρών

10:45 30/11/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην συνάντηση εκπροσώπων Δικτύων βιβλιοθηκών η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Στάυρος Νιάρχος με την συμμετοχή εκπροσώπων βιβλιοθηκών πέντε σκανδιναβικών χωρών( Δανία, Ισλανδία, Νορβηγία, Σουηδία, Φιλανδία,) συμμετέχει η Δημοτική βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης.
Θέμα της συνάντησης «οι βόρειες χώρες αφηγούνται. Ο ρόλος και οι αξίες των δημόσιων βιβλιοθηκών. Το παράδειγμα των Βορείων χωρών.

« Οι Πρεσβείες και τα Ινστιτούτα

των Βόρειων χωρών που συμμετέχουν σε αυτήν την συνάντηση έχουν ενώσει τις δομές τους σε συνεργασία με άλλους φορείς όπως είναι η Εθνική βιβλιοθήκη για να παρουσιάσουν στο ευρύ κοινό τις πρακτικές που έχουν εκτοξεύσει πολιτισμικά. Μιλάω για το μοντέλο ανάπτυξης και λειτουργίας των χωρών της Σκανδιναβικής το οποίο είναι αξιοζήλευτο και πιστεύω πως θα ευεργετηθούμε από αυτό το μοντέλο,» ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας η διευθύντρια της Δημοτικής βιβλιοθήκης Αλεξανδρούπολης Αικατερίνη Μακρή.

«Στην συνάντηση θα συζητήσουμε για τις προδιαγραφές που διαθέτουμε στην Δημοτική βιβλιοθήκη ,τι έχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα και θα εξηγήσουμε τα δεδομένα της βιβλιοθήκης και παράλληλα σύμφωνα με το δικό μας στάτους τι μπορούμε να βελτιώσουμε με το παράδειγμα των Β. χωρών,» διευκρίνισε η κ. Μακρή.

Nα σημειωθεί πως στην Δημοτική βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης έχει απονεμηθεί ο τίτλος της αργυρής βιβλιοθήκης ως 17η καλύτερη στις 125 του δικτύου που συμμετείχαν στις καλοκαιρινές εκστρατείες Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας για παιδιά. Η βιβλιοθήκη έχει 11.000 μέλη ενώ διαθέτει 30.000 βιβλία.

Συντάκτης:Όλγα Ορφανίδου

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα