Αλεξανδρούπολη: Φορητό Παιδιατρικό Αναπνευστήρα απέκτησε το Nοσοκομείο

08:44 5/2/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Τη δωρεά ενός Φορητού Παιδιατρικού Αναπνευστήρα στην Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης οργάνωσε και διεκπεραίωσε το Επιμελητήριο Έβρου. Ο Φορητός Παιδιατρικός Αναπνευστήρας είναι ο πρώτος του είδους που αποκτά το ΠΓΝΑ, καθώς έως τώρα διέθετε αντίστοιχα μηχανήματα μόνο για ενήλικες.

Η παράδοση του ιατρικού μηχανήματος έγινε από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, Χριστόδουλο Τοψίδη, σε μία λιτή τελετή, τηρουμένων όλων των υγειονομικών μέτρων για την προστασία από την Covid-19.

«O

Φορητός Παιδιατρικός Αναπνευστήρας θα συμβάλει ώστε όταν παρίσταται ανάγκη, η διακομιδή παιδιών σε Νοσοκομεία με Παιδιατρικές ΜΕΘ να γίνεται με περισσότερη ασφάλεια», ανέφερε ο διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του ΠΓΝΑ, Άγγελος Τσαλκίδης, και τόνισε πως «ο Φορητός Παιδιατρικός Αναπνευστήρας είναι ο πρώτος του είδους που αποκτά το ΠΓΝΑ καθώς έως τώρα διέθετε αντίστοιχα μηχανήματα μόνον για ενήλικες».

Παραδίδοντας το ιατρικό μηχάνημα, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου ευχαρίστησε όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τους ιδιώτες που υποστήριξαν τη δωρεά και τόνισε ότι «η αρωγή του Επιμελητηρίου Έβρου στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας είναι δεδομένη. Ειδικά όμως, όταν οι ανάγκες αφορούν παιδιά, τότε η ευαισθητοποίηση όλων γίνεται ακόμη μεγαλύτερη και οι δυνάμεις ενώνονται ώστε να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα