Αλεξανδρούπολη : Δουνάκης «Ξεκληρίζει την κτηνοτροφία η CETA»

10:02 17/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Αντιδράσεις προκαλεί στους κτηνοτρόφους της περιοχής η συμφωνία ελευθέρου εμπορίου η οποία υπογράφηκε μεταξύ Ε.Ε και Καναδά-CETA-.

«Με αυτό το νομοσχέδιο που ψήφισαν ξεκληρίζουν την κτηνοτροφία και ιδιαίτερα την αιγοπροβατοτροφία στην χώρα μας ,» ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων Αλεξανδρούπολης Κωνσταντίνος Δουνάκης και τόνισε πως «όταν ένα προϊόν δεν θα μπορούμε να το έχουμε κεκτημένο για να μπορούμε να το διαθέτουμε μόνο εμείς ως χώρα ,πιστεύω ότι όλη η αγορά θα αλλάξει και πλέον άλλες χώρες που

μπορούν να δείχνουν μια καλύτερη δυναμική σε αυτόν το κλάδο και να στηρίζουν στην πραγματικότητα τους κτηνοτρόφους τους να μας προσπεράσουν και έτσι να μην υπάρχει αυτή η δυνατότητα να το έχουμε ως Ελλάδα μόνο εμείς.»

Όπως εξήγησε ,δεν θα υπάρχει ως ΠΟΠ θα υπάρχει μόνο ως προϊόν που θα είναι στα ελληνικά, θα αναγράφεται στις ετικέτες ότι είναι ελληνικό προϊόν ,αλλά από εκεί και πέρα ο καταναλωτής θα μπορεί να το βρει και από άλλες χώρες και με διαφορετικές τιμές.

«Με την ψήφιση του νομοσχεδίου χάνουμε το αυτονόητο ,χάνουμε ένα κεκτημένο. Είχαμε ένα προϊόν ΠΟΠ στην Ευρωπαϊκή και την Παγκόσμια αγορά το οποίο μπορούσαμε να υπερηφανευόμαστε και σήμερα βλέπουμε κάποιους ανθρώπους να υποκύπτουν σε πιέσεις άλλων συμφερόντων,» υπογράμμισε ο κ. Δουνάκης.

Συντάκτης: Όλγα Ορφανίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα