Αλ. Τσίπρας στον ΠτΔ: Καθοριστικό βήμα για την έξοδο από την κρίση – Επαφές με αρχηγούς (video)

15:15 16/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Καθοριστικό βήμα που στέλνει σαφές σήμα προς τις αγορές», χαρακτήρισε τη χθεσινή απόφαση του Eurogroup ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο διάλογο που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ενώπιον των τηλεοπτικών συνεργείων. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να έχει σειρά επαφών με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.

Από την πλευρά του ο κ. Παυλόπουλος είπε ότι συμφωνεί με τον πρωθυπουργό πως «η απόφαση είναι αφετηρία της θετικής μεγάλης προσπάθειας για την οριστική

έξοδο της χώρας μας από την κρίση». Η συμφωνία περιλαμβάνει, την εκταμίευση δόσης ύψους 8,5 δισ. ευρώ, πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ μέχρι το 2022 και γυρω στο 2% απο το 2023, καθορισμενο πλαίσιο για το χρέος, με μηχανισμό σύνδεσής με την πορεία της ανάπτυξης, αλλά και Αναπτυξιακή Τράπεζα για την τόνωση των επενδύσεων.

Προβλέπεται επισης επιστροφή κερδών από ομόλογα της ΕΚΤ, επιμήκυνση των ωριμάνσεων των δανείων έως 15 χρόνια. Για το θέμα του χρέους, τα μέτρα αναδιάρθρωσης θα αποφασιστούν πριν το τέλος του προγράμματος, αλλά θα εφαρμοστούν με την ολοκλήρωσή του το 2018.

Ικανοποίηση στην κυβέρνηση

Keywords
Τυχαία Θέματα