Αλ. Τσίπρας για Κ. Μητσοτάκη: Σιωπή για Siemens και απόπειρα μπούλινγκ κατά δικαστικών (video)

23:41 10/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Για σιωπή όσον αφορά στην υπόθεση Siemens και για απόπειρα μπούλινγκ εναντίον των δικαστικών κατηγόρησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη δευτερολογία του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή.

«Ζήτησα, στο τέλος της πρωτομιλίας μου, από τον αρχηγό

της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ξεκαθαρίσει ένα πράγμα: «Αν κατά την γνώμη του υπήρχε σε αυτόν τον τόπο και υπάρχει σκάνδαλο Siemens». Κύριε Μητσοτάκη ανεβήκατε στο βήμα της Βουλής και διαβάσατε την ομιλία που σας είχαν γράψει, σαν να μην ακούσατε τίποτα», είπε ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στο θέμα της αδειοδότησης των καναλιών είπε ότι «αυτό που κάνουμε έχει μια πολύ μεγάλη ιδιαιτερότητα: Κι άλλες κυβερνήσεις το προσπάθησαν, αλλά έκαναν πίσω. Δεν είναι εύκολο πράγμα, από το πρωί ως το βράδυ να τους έχεις όλους απέναντι να διαστρεβλώνουν τα πάντα» σημείωσε και πρόσθεσε ότι «θέλει γενναιότητα ψυχής για να το κάνεις αυτό. Δώσαμε υπόσχεση στον ελληνικό λαό ότι θα πάμε ως το τέλος. Μας ενώνει η εντιμότητα. Εσείς είστε για την καρέκλα» είπε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε πως « ο κ. Μητσοτάκης από την αρχή ως το τέλος της ομιλίας του σήμερα, έκανε απόπειρα μπούλινγκ στους δικαστικούς» είπε ο πρωθυπουργός».

Απευθυνόμενος στην κ. Γεννηματά είπε ότι δεν την να απαντά τι θα γίνει με τα θαλασσοδάνεια και αν θα τα επιστρέψει στον ελληνικό λαό. Προσθέτοντας ότι την άκουσε να μιλά περί «ορφανών του Τσοχατζόπουλου», είπε ότι αυτό αφήνει υπονοούμενα για συνενοχή, και την κάλεσε να μιλήσει με «διευθύνσεις και ονόματα», διαφορετικά θα είναι «κοινή συκοφάντης».

Τέλος, κλείνοντας στράφηκε και πάλι στον κ. Μητσοτάκη λέγοντας ότι «δεν απαντήσατε ούτε για την Siemens, ούτε για τον «Κήρυκα Χανίων». Περιμένουμε μια απάντηση, αν δεν απαντήσατε, τότε για σας δεν δωροδοκήθηκε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ από τη Siemens, δεν υπήρξαν μαύρα ταμεία που πλήρωσαν ακόμα και το τηλεφωνικό σας κέντρο, δεν επισπεύσατε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, δεν κωλυσιέργησαν δικαστικοί λειτουργοί την μετάφραση για να μην γίνει δίκη, δεν είχατε πολύχρονη φιλία με τον κ. Χριστοφοράκο. Σήμερα ένας ιστότοπος που απηχεί τις απόψεις του κ. Σαμαρά σας εγκαλεί για τα ίδια πράγματα.Αν θέλετε συμφωνίες αλήθειας, να έχετε το θάρρος να ανεβείτε στο βήμα και να πείτε αλήθειες. Ο κ. Χριστοφοράκος, που διέφυγε επί των ημερών σας, λέει ότι υπήρξαν 365 φορές επικοινωνίας. Σας προκαλώ, ακόμα μια φορά να ανεβείτε στο βήμα και να πείτε την αλήθεια» ανέφερε ο πρωθυπουργός, καταλήγοντας ότι στη χώρα συγκρούονται δύο κόσμοι «από τη μια ένας κόσμος χρεωκοπημένων καναλαρχών και πολιτικών και από την άλλη οι ζωντανές δυνάμεις που παλεύουν για την ανασυγκρότηση του τόπου και την ισονομία. Αυτόν τον αγώνα θα τον δώσουμε ως το τέλος.»

Πηγή ΕΡΤ, ΑΜΠΕ

Σχετική είδηση:

Αλ. Τσίπρας: Δεν θα κάνω πίσω σε θέματα διαπλοκής (video)
Κυρ. Μητσοτάκης: Προκηρύξτε εκλογές αν τολμάτε (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα